Setari Cookie-uri

Ce inseamna sa traim sanatos?

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a propus in 1946 urmatoarea definitie pentru sanatate: Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor. Mai tarziu, a fost inclusa in aceasta definitie si capacitatea de a duce o viata productiva social si economic. Exista, totusi, unele stari care ne pot directiona foarte usor spre o stare de boala. Includem aici cateva din cele mai recente flageluri care au invadat societatea contemporana si, implicit, societatea romaneasca: sedentarismul, alimentatia dezechilibrata, stresul psihic cu intregul sir de afectiuni pe care acestea le genereaza: obezitate, diabet, boli cardiovasculare, cancer etc.

Toate componentele stilului de viata sunt importante pentru mentinerea starii de sanatate, de aceea trebuie acordata o atentie deosebita implementarii si respectarii la nivelul intregii populatii a masurilor de optimizare a stilului de viata. Ca motivatie interioara pentru a mentine un stil de viata sanatos trebuie sa ne amintim cuvintele lui Schopenhauer: „Sanatatea nu este totul, dar fara sanatate, totul este nimic”

Acest articol face parte din „Programul pentru un stil de viata sanatos” initiat de CNA si IAA si a fost realizat cu sprijinul Fundatiei Pentru o Alimentatie Sanatoasa (FPAS). Prin "Programul pentru un stil de viata sanatos", romanilor le este atrasa atentia asupra mancarii consumate in exces si a sportului practicat in minus, si le sunt oferite alternative sanatoase, la indemana tuturor, pentru un stil de viata echilibrat, cu putin din fiecare si multa miscare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.