Setari Cookie-uri

Ce ai voie sa mananci seara?

Parerile sunt impartite atunci cand se discuta despre ce alimente avem voie sa consumam seara, unele persoane fiind de parere ca seara nici nu ar trebui sa cinam daca dorim sa ne pastram silueta sau sa slabim. Multe persoane urmeaza principiul: "Nu se mananca dupa ora 17".

- fructe
- iaurt degresat
- peste
- paine integrala sau cereale."

Dr Raducu ne ofera stafuri de specialitate: "Salutare!
Chiar inainte de somn nimic. Am mai vazut la cineva raspunsul asta, NiMIK; bravo!
Si am mai vazut un raspuns bun la cineva: un pahar cu apa. Sau cineva a spus ceva de o supa (doar zeama) sau o cana de lapte indulcita. Excelente raspunsuri! Mai ales ca laptele este sursa de triptofan (daca am retinut corect), precursor al unui hormon cu efect usor "sedativ".
Recomandarea specialistilor este sa ai ultima masa cu 3-4 ore inainte de somn. Iar mai corect ar fi ca aceasta masa sa fie inclusa intr-un program zilnic de mese regulate. In acest fel organismul isi face si el un orar intern propriu, pe care il poate respecta si te poate ajuta pe tine.
Astfel, la cateva ore dupa masa, in cazul unui orar de mese regulat, corpul stie sa incheie digestia si sa directioneze fluxul sangvin, implicit si energia, catre sinteza de substante pregatitoare si inductoare ale somnului. In caz contrar, daca mananci cu putin timp inainte de somn sau chiar inainte, "atentia" organismului este indreptata spre digestie si nicidecum spre relaxare si adormire. Asta se traduce ulterior in "somn agitat".
Credeti ca-i corect?
O zi grozava!... Si somn usor!"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.