Setari Cookie-uri

Dieta de detoxifiere pentru toamna

2 (Ratingul specialistilor)

Pro

Efecte detoxifiante
Combate constipatia
Energizanta

Contra

Sezoniera
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4 din 2 voturi

Toamna este un anotimp potrivit pentru o cura de detoxifiere, mai ales dupa ce perioada condediilor s-a cam dus, perioada in care ne-am distrat, am petrecut clipe de neuitat, dar am avut si un stil de viata haotic, cu mancaruri nesanatoase, dar gustoase, cu bauturi si somn putin pentru a face loc distractiei. Dupa toate acestea si mai ales pentru a ne pregati organismul in fata noilor schimbari de clima toamna reprezinta un bun anotimp pentru a ne detoxifia organismul si a ne pregati treptat pentru sezonul rece. Mai mult decat atat, organismul nostru este programat genetic sa se curete singur toamna si primavara.

Toamna este un anotimp potrivit pentru o cura de detoxifiere, mai ales dupa ce perioada concediilor s-a cam dus, perioada in care ne-am distrat, am petrecut clipe de neuitat, dar am avut si un stil de viata haotic, cu mancaruri nesanatoase, dar gustoase, cu bauturi si somn putin pentru a face loc distractiei. Dupa toate acestea si mai ales pentru a ne pregati organismul in fata noilor schimbari de clima toamna reprezinta un bun anotimp pentru a ne detoxifia organismul si a ne pregati treptat pentru sezonul rece. Mai mult decat atat, organismul nostru este “programat genetic” sa se curete singur toamna si primavara.

Adevarata detoxifiere se face din interior spre exterior, astfel ca cele mai importante “arme” in detoxifiere sunt dieta si sportul. Alte metode precum sauna, impachetarile sau baile relaxante sunt doar metode adjuvante, singure nefiind suficiente pentru detoxificarea organimsului.

Citește și:

Cura de detoxifiere de toamna

Principii de reusita

Cura de detoxifiere este simpla, cuprinde doua tipuri, la alegere, care vi se potriveste mai bine, insa trebuie obligatoriu legata de stilul de viata. Astfel, odata ce va hotarati sa urmati aceasta cura de detoxifiere, va trebui sa luati in vedere urmatoarele reguli:
- In fiecare dimineata, mai putin in zilele de cura, sa consumati cereale cu lapte
- Sa mancati in fiecare zi 5 fructe, diferite daca se poate, insa niciodata inainte de masa, fie cu jumatate de ora inainte de a manca, fie intre mese;
- Sa nu consumati decat carne de pui sau peste;
- Sa beti in fiecare zi 2 litri de lichide, de preferat apa sau ceaiuri ori sucuri naturale preparate in casa (nu din comert);
- Sa mergeti pe jos cel putin jumatate de ora pe zi fara oprire;
- Sa incercati sa dormiti 7-8 ore pe noapte minim.

Cura de detoxifiere de toamna

Citește și:

Ca orice cura de detoxifiere, aceasta consta in consumul exclusiv de vegetale. Astfel se recomanda ca doua zile pe saptamana sa consumati numai fructe si legume crude, nepreparate, fara alte adaosuri decat uleiul de masline la salate sau condimentele naturale.

Se vor consuma doar fructele si legumele de sezon, precum si zarzavaturi: struguri, mere, prune, gutui, vinete, loboda si spanac (de “a doua cultura”) etc.

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.