Setari Cookie-uri

Dieta de detoxifiere pentru toamna

2 (Ratingul specialistilor)

Pro

Efecte detoxifiante
Combate constipatia
Energizanta

Contra

Sezoniera
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4 din 2 voturi

Toamna este un anotimp potrivit pentru o cura de detoxifiere, mai ales dupa ce perioada condediilor s-a cam dus, perioada in care ne-am distrat, am petrecut clipe de neuitat, dar am avut si un stil de viata haotic, cu mancaruri nesanatoase, dar gustoase, cu bauturi si somn putin pentru a face loc distractiei. Dupa toate acestea si mai ales pentru a ne pregati organismul in fata noilor schimbari de clima toamna reprezinta un bun anotimp pentru a ne detoxifia organismul si a ne pregati treptat pentru sezonul rece. Mai mult decat atat, organismul nostru este programat genetic sa se curete singur toamna si primavara.

Exista doua modalitati de a urma aceasta cura de detoxifiere: fie mancati aleator fructele si legumele, fie le separati pe culori: fructe si legume de aceeasi culoare. Veti consuma fructe si legume de culori ca verde (mere, struguri albi, zarzavaturi, varza etc), rosu (rosii, mere rosii, rodii etc.), mov (struguri negri, vinete, sfecla rosie etc.) , alb (radacini de zarzavaturi ca telina, gulie, radacini de patrunjel, ridichii, pere etc).

Aceasta cura va fi tinuta doua zile pe saptamana doua luni pe toamna daca este posibil. Nu uitati ca inainte de a urma orice dieta trebuie sa consultati medicul.

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.