Setari Cookie-uri

Dieta pentru renuntarea la fumat

1.91 (Ratingul specialistilor)

Pro

Diminueaza efectele sevrajului
Efect calmant

Contra

Nu este suficient de motivanta
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4 din 1 vot

In primul rand felicitari celor care au luat aceasta hotarare! Circula zvonul ca renuntarea la fumat predipune la ingrasat. Oare asa sa fie?

In primul rand felicitari celor care au luat aceasta hotarare! Circula zvonul ca renuntarea la fumat predipune la ingrasat. Oare asa sa fie?

In esenta, pentru cei care obisnuiau sa fumeze mult privarea brusca de nicotina duce la o usoara retentie de apa, astfel ca in primele zile imediat urmatoare renuntarii la fumat persoana respectiva poate creste putin in greutate (1-3 kg) pe baza retentiei de apa si sa aiba un aspect mai “pufos”. Acest edem se reduce inca din prima saptamana de cand s-a renuntat la fumat.

Dealtfel, renuntarea la fumat creaza omului o senzatie de gol, ca ceva lipseste si trebuie neaparat sa umple acest gol prin orice metoda. Astfel ca multe persoane ajung sa inlocuiasca pofta de tigara cu o bomboana, buscuiti, fructe, ciocolata, alimente care aduc un surplus de calorii fiind consumate in afara meselor obisnuite. Iata un alt motiv pentru care este posibil ca dupa renuntarea la fumat o persoana sa ia in greutate. Aceasta manifestare de a inlocui fumatul cu “ciugulirea” intre mese este adoptata de persoanele care deja prezinta predispozitie spre ingrasare, le place sa manance si foamea sau pofta sunt senzatii pe care le resimt de multe ori in decursul unei zile.

Citește și:

Dieta pentru cei care renunta la fumat

Dieta in cazul renuntarii la fumar trebui sa ajute persoana respectiva sa isi pastreze greutatea, dar mai ales sa isi detoxifice organismul cat mai rapid de nicotina si sa ajute sistemul nervos sa elimine starea de dependenta. Astfel sunt necesare vitaminele si mineralele, mesele bogate in legume si fructe, lactatele care ajuta mult detoxifierea intestinala, alimentele cu un continut ridicat de antioxidanti si evitarea tuturor acelor alimente care agraveaza dorinta de nicotina si starea de sevraj, irascibilitate sau neliniste pe care respectiva persoana o resimte.

Renuntati la dulciuri
Chiar daca veti simti nevoia sa rontaiti pentru a inlocui actul fumatului, va recomandam sa consumati poate biscuiti dietetici sau un fruct ori o leguma cruda. Atentie insa, chiar daca aceste alimente sunt destul de slabe caloric, daca le veti consuma in exces, suma caloriilor poate fi de luat in considerare. Renuntati la dulciuri de orice fel, permisa ramanand doar ciocolata din cand in cand. Insa cremele, prajiturile, sucurile din comert, biscuitii, preparatele de patiserie sau frisca trebuie reduse sau chiar eliminate din regimul zilnic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.