Setari Cookie-uri

Dieta pentru renuntarea la fumat

1.91 (Ratingul specialistilor)

Pro

Diminueaza efectele sevrajului
Efect calmant

Contra

Nu este suficient de motivanta
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4 din 1 vot

In primul rand felicitari celor care au luat aceasta hotarare! Circula zvonul ca renuntarea la fumat predipune la ingrasat. Oare asa sa fie?

Consumati antioxidanti
Antioxidantii sunt deosebit de utili persoanelor care renunta la fumat. In general alimentele care contin antioxidanti sunt totodata bogate in vitamine si minerale, aducand un plus de ajutor organismului in lupta eliminarii nicotinei. Asadar se recomanda ca zilnic, la masa de pranz sa consumati o salata de legume (simpla, fara alune, seminte, cartofi, orez, porumb sau alte alimente care prezinta un indice glicemic crescut). La masa de amiaza trebuie sa consumati fructe, celor care renunta la fumat fiindu-le reomandat cu precadere consumul a doua-trei fructe pe zi in mod obligatoriu.

Lactatele
Cresteti consumul de lactate in aceasta perioada. Spre exemplu dimineata puteti consuma cereale cu lapte, la masa de dupa-amiaza un iaurt, la cina branza cu ceai etc. Desigur ca puteti varia aceste exemple consumand produse lactate dupa cum doriti. Laptele ajuta in detoxifierea organismului si mai ales in eliminarea din ficat a nicotinei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.