Setari Cookie-uri

Alimente de iarna care tin de cald

Odata cu racirea vremii chiar si poftele culinare ni se modifica. Zilele reci si intunecate ne starnesc dorinta pentru bauturi calde si alimente picante, nu la fel de atractive in lunile de vara.

Si pentru ca a venit vorba de supe, traditionala supa de pui nu numai ca pune la dispozitie fluidele necesare organismului, dar folosirea ei ca remediu in caz de raceala are si o baza stiintifica. Asa cum orice lichid cald ajuta la desfundarea nasului, s-a observat ca supa creste circulatia la nivelul mucoasei. Se pare ca aroma ingredientelor traditionale din supa, precum ceapa si ardeiul, ajunge in vapori si ajuta la defundarea cailor respiratorii.

Folositi, prin urmare, cat mai multe alimente bogate in proteine dar fara grasimi – precum carnea de peste sau pasare – in tocanite sau supe. Adauga si putine condimente si nu uita sa bei cat mai multe lichide calde. Lasa in seama paltonului protectia in fata frigului si mentineti corpul cald din interior.

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.