Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre alimentatia in sezonul rece

Alimentatia avand un rol determinant pentru sanatatea noastra, trebuie sa fie adecvata varstei si sa se adapteze in permanenta nevoilor calorice ale organismului.

Consumati cat mai des peste, pentru ca este o importanta sursa de proteine si acizi grasi omega 3, care reduc nivelul colesterolului rau.

probiotice Inlocuiti alimentele grase cu cele cu continut scazut de grasimi. Gatiti sanatos si delicios, fierbeti sau frigeti carnea, legumele. Experimentati!

O mentiune speciala legata de post: pastrati echilibrul alimentar si diversitatea si in post. Cartofii prajiti sunt de post, usor de preparat si gustosi, dar contin multa grasime, deci multe calorii. Absenta lactatelor si a carnii rosii poate produce deficiente de calciu si fier, minerale extrem de importante pentru sanatatea si echilibrul organismului – deficiente care trebuie neaparat compensate – si nu e usor! Broccoli si spanacul sunt surse de calciu, respectiv fier, dar mai greu asimilabile decit din lapte sau carne.

Citește și:

Alaturi de alimentatia corecta, alte citeva conditii trebuie respectate pentru a ne bucura de o iarna linistita:
- Imbracamintea calduroasa, adecvata conditiilor meteo.
- Miscarea: nimic nu se compara cu libertatea de miscare pe care ne-o ofera sezonul calduros, insa, chiar daca plimbarile lungi nu mai sunt o optiune pentru toti, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la sport. Putem frecventa o sala de fitness sau un bazin de inot.
- Odihna suficienta este esentiala pentru un organism rezistent.
- Si, desigur, respectarea regulilor de igiena: evitarea contactului cu persoane bolnave, spalatul frecvent al mainilor.

Daca tinem cont zilnic de aceste sfaturi, ne vom bucura nu doar un sezon, ci pe termen lung, de avantajele unui organism rezistent si de o stare generala de bine.

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.