Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru un regim sanatos de Sarbatori

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si deja pregatirile au inceput. Curatenia este in toi si planurile pentru preparatele culinare si petrecerile de sarbatori sunt pe cale de a fi finalizate. Insa cu totii stim ca dupa sabatori, daca facem excese alimentare, tonusul sanatatii scade, oboseala se simte mai accentuat si mai puternic in toate activitatile intreprinse, iar kilogramele se depun in secret, stricand poate munca a multor luni de zile de dieta.

Incercati si alte preparate, spre exemplu cele din peste sau carne de pui, chiar daca nu fac parte din mancarea traditionala. Spre exemplu un pui la cuptor cu sos de vin alb poate fi delicios. Incercati salatele, dar pe cele cu un continut mai sarac in sosuri si maioneze.

4. Dulciurile
Chiar daca sunteti tentati, controlati-va pofta cand vine vorba de dulce. Prajiturile si placintele sunt delicioase, dar moderatie trebuie sa existe. Evitati in special produsele de cofetarie si cele cu multe creme grase, insa din preparatele dulci ale bunicii puteti manca pe saturate, in general acestea continand fructe, branza sau dovleac si fiind mai sanatoase.

5. Odihna
Odihna este foarte importanta si nu ar trebui sa uitati de ea in timpul Sarbatorilor de iarna. Aceasta este legata de intreaga activitate a organismului, de regenerarea acestuia, refacerea deozitelor energetice, de imbunatatirea starii de spirit, dar si de reglarea altor functii, cum este si digestia. Orice regim este influentat de odihna.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.