Setari Cookie-uri

Slabeste miraculos cu Dieta Sonoma

Dieta Sonoma este apreciata de spcialistii nutritonisti ca fiind un bun model pentru un stil de viata sanatos, fiind suficient de calorica, bogata in minerale si vitamine, insa totodata evitand alimentele nesanatoase, ca grasimile saturte, alimentele care cresc LDL-ul (colesterolul rau) sau cele cu un continut ridicat in zahar.

Dieta Sonoma este apreciata de spcialistii nutritonisti ca fiind un bun model pentru un stil de viata sanatos, fiind suficient de calorica, bogata in minerale si vitamine, insa totodata evitand alimentele nesanatoase, ca grasimile saturte, alimentele care cresc LDL-ul (colesterolul “rau”) sau cele cu un continut ridicat in zahar.

dieta sonoma Desi se aseamana cu dieta mediteraneeana, totusi dieta Sonoma urmareste principiile unei vieti active, necesitand obligatoriu asocierea unor exercitii fizice. Autoarea, Connie Guttersen, cosidera ca orice tip de miscare este utila, insa in cartea sa de prezentare a dietei vorbeste in mod special de anumite exercitiii fizice care ar spori scaderea in greutate. Mersul pe jos, fitnessul, aerobicul, alergarea si bicicleta sunt deosebit de utile pentru tonifierea organismului si imbunatatirea circulatiei.

Citește și:

Dieta Sonoma incepe cu o faza de initiere, de inductie, care dureaza 10 zile si care are drept scop acomodarea organismului pacientului cu noul stil alimentar. Aceasta faza de inductie este foarte dificila pentru ca pacientul este privat brusc de alimentele procesate, preparatele fastfood, chips-urile, mezelurile, untul, lactate, alimente pe care majoritatea oamenilor sunt obisnuti sa le consume zilnic.

Faza de inductie

In primele 10 zile ale dietei se vor consuma doar 10 alimente:
- migdale
- ardei grasi
- afine
- brocoli
- ulei de masline
- struguri
- spanac
- capsuni
- rosii
- cereale integrale.

Migdalele au fost alese datorita continutului ridicat de grasimi bune care scad riscul de ateroscleroza si boli cardiace si care totodata ajuta la mobilizarea grasimilor din depozitele adipoase, caci mobilizarea grasimilor din depozite se realizeaza sub impulsul unor procese initiate tot de acizi grasi, cum ar fi omega-3. Ardeii grasi contin numeroase substante nutritive, desi au un continut caloric scazut. Afinele contin multe vitamine si o cantitate uriasa de antioxidanti, iar brocoli este recomandat pentru continutul ridicat de vitamina C, calciu, pentru capacitatea antioxidanta si anticancerigena.

Citește și:

Uleiul de masline scade concentratia sanguina de LDL (fractiune lipidica implicata in ateroscleroza, sau colesterolul “rau”), avand si numeroase alete beneficii, iar spanacul este bogat in minerale si vitamine. Capsunele au proprietati antioxidante exceptionale, la fel si rosiile, precum si numeroase proprietati nutritive. Cerealele integrale mentin functia digestiva, reprezinta o veritabila sursa de energie si totodata de glucide sanatoase cu absorbtie lenta. Se recomanda consumul lor cu multe lichide, in special cu lapte, fiind un lichid permis in aceste 10 zile, alaturi de ceai si apa. Fructele si sucurile naturale din fructe nu se introduc inca in regim.

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.