Setari Cookie-uri

6 tehnici pentru a-ti stapani pofta de dulciuri

Cum sa scapi de pofta de dulce este una din intrebarile arzatoare pe care ni le punem atunci cand ne dorim sa incepem o dieta, sa scapam de cateva kilograme in plus sau cand vrem sa acordam mai multa atentie sanatatii noastre.

Inlocuiti dulcele. Atunci cand doriti sa mancati ceva dulce si stiti ca aveti tendinta de a manca mult, se recomanda sa asociati dulcele cu un aliment sanatos. De exemplu mancati banane cu crema de ciocolata, sau beti lapte la un baton dulce ori mancati doar jumatate de prajitura, ca apoi sa consumati un fruct.

pofta de dulce

Mancati regulat. Mesele regulate “programeaza” creierul si ii formeaza obisnuinte. Astfel, daca va faceti un program regulat de hrana si evitati sa mancati multe dulciuri, atunci in scurt timp va veti obisnui astfel. Este bine ca atunci cand va faceti un program regulat de hrana sa stabiliti si un regim variat, dar sanatos.

Sportul. Este indicat sa faceti miscare daca tocmai ati inceput lupta cu pofta de dulce. Sportul confera si el pofta de dulce, insa aceasta in perioada initiala a programului de miscare, ca apoi sa simtiti nevoia sa consumati fibre, proteine, cereale si fructe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.