Setari Cookie-uri

7 alimente preferate de oameni, periculoase pentru dantura

Fiecare adult si-a creat un obicei atunci cand vine vorba de alimentatie, chiar si mesele neregulate si haotice reprezentand un obicei. Insa printre alimentele pe care unele persoane le consuma chiar zilnic se numara si acelea care ne ataca dantura, afectandu-ne zambetul, imaginea, dar si sanatatea.

Tigarile afecteaza si ele toate elementele cavitatii orale, atat dintii, cat si gingiile si mucoasa orala, atrofiind-o. AStfel fumatorii fac des carii, tartru dentar, placa bacteriana este accentuata riscand retractii gingivale su carii de colet, parodontoza, atrofia mucoasei orale ce face dificla vindecarea oricarei inteventii stomatologice care implica gingia, tigarile atrofiind pana si mucoasa limbii si mugurii gustativi, diminuand gustul. Acesta este unul din motivele pentru care cei care renunta brusc la tigari au tendinta de a manca mai mult, pentru ca gustul alimentelor devine brusc foarte bun dupa sistarea tigarilor.

O igiena orala corecta implica o buna periere a dintilor, cu paste de dinti indicate de medicul stomatolog care ar trebui sa va sugereze si tipul de periuta adecvat danturii dumneavoastra. Periajul se face de sus in jos ci nu dintr-o parte in alta pentru a nu adanci si mai mult alimentele intre dinti. Deasemenea trebuie utilizata ata dentara dupa fiecare spalare pe dinti, apoi seara, inainte de culcare, nu uitati ca la finalul igienii orale sa folositi si apa de gura. Dusurile orale care au aparut nu de mult timp pe piata sunt foarte bune pentru igiena orala, insa nu indispensabile, avand totusi un pret destul de ridicat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.