Setari Cookie-uri

5 trucuri de la nutritionisti pentru controlul greutatii

Desi uneori pare extrem de dificil sa iti controlezi greutatea, totusi daca respecti unele reguli simple nu va fi criar atat de greu pe cat ti-ai imaginat sa iti recapeti si sa-ti mentii silueta.

Desi uneori pare extrem de dificil sa iti controlezi greutatea, totusi daca respecti unele reguli simple nu va fi chiar atat de greu pe cat ti-ai imaginat sa iti recapeti si sa-ti mentii silueta.

nutritionist capsune Nutritionistii ne spun ca este important ceea ce mancam, dar totodata si cum mancam. Marile secrete ale controlului poftelor nu deriva neaparat din alimentele pe care le alegem, cat din modul in care le consumam. Pofta fata de anumite alimente provine atat din faptul ca mesele sunt luate haotic, asadar intotdeauna cand ti-e foame evident ca vei manca cu pofta si organismul iti cere alimente consistente, grase si adesea le alegi pe cele nesanatoase, dar totodata poftele sunt mult influentate si de aspect. Ti s-a intamplat vreodata sa privesti o poza cu capsune de exemplu sau un gratar cu usturoi si sa resimti deja mirosul? Sau sa poftesti la o mancare care nu face parte din favoritele tale dar este atat de bine aranjata in farfurie incat nu te poti abtine? Ideea este sa pacalim un pic mintea. Iata ce sfaturi ne ofera nutritionistii.

Citește și:

Farfuriile mici de dimensiuni

Opteaza sa mananci in farfurii mici si intinse, astfel incat in fata ta sa vezi o farfurie plina cu alimentele pe care ti le-ai ales, dar in realitate ai de fapt in fata ta o portie mica. Insa inductia psihologica va avea efect. Asa vei ajunge sa consumi portii de mancare mici.

Afla ce inseamna de fapt o portie de mancare

O portie de mancare nu inseamna in niciun caz acea portie pe care, daca o consumi, te simti satul si ti se face somn. Nu, niciodata nu trebuie sa te ridici de la masa cu senzatia de satul, ca abia poti respira si ca ai face “un pui” de somn. O portie este aceea care iti potoleste foamea si de obicei cantitatea unei portii este reprezentata fie de un bol mic de supa, fie de o friptura care sa nu depaseasca dimensiunile propriei palme, alaturi de care nu se pun mai mult de trei linguri de garnitura. Nu mananci mai mult de doua sandwich-uri odata si nici nu te hranesti cu un castron mare de salata, chiar daca este doar salata. Invata sa mananci din vase mici si sa dozezi portiile.

Citește și:

Mirosul

Daca iti place sa gatesti, atunci ai catva beneficii sanatoase din urma gatitului. In primul rand hrana este mai sanatoasa, iar in al doilea rand mirosul te satura. In prima faza secreti sucurile gastrice, insa daca nu exista glucoza care sa se dizolve in saliva, caci nu mananci, doar mirosi, insulina secretata de pancreas va fi in cantitati mai mici, chiar daca iti era foarte foame. Astfel vei manca mai putin, saturandu-te mai repede.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.