Setari Cookie-uri

Dietele care sunt urmate de efectul yo-yo

Atunci cand alegem o dieta ar trebui sa ne gandim cu drag la corpul nostru si sa alegem acel regim bland pentru organism. Dorinta de a ajunge in timp cat mai scurt la greutatea ideala determina multe persoana sa aleaga acele diete agresive si restrictive care nu fac altceva decat sa le perturbe sanatatea pe un timp foarte lung si in urma carora nu doar reacumuleaza kilogramele pierdute, dar dobandesc diverse boli si prezinta o imunitate scazuta.

Motivul de mai sus este principalul care duce la revenirea surplusului de kilograme, insa nu este sigurul.

Dietele repetate

In cazul dietelor repetate organismul sufera si modificari hormonale care in timp devin o afectiune endocrina. Una din frecventele modificari este reprezentata de afectarea glandei tiroide, afectare ce se manifesta adesea prin hipotiroidie si cresterea in greutate.

De asemenea in timpul unor astfel de diete organismul slabeste atat ca posibilitate de aparare cat si ca regenerare. Astfel devine vulnerabil in fata stresului. Numeroase studii au demonstart ca in 80% din cazuri stresul are printre efecte cresterea in greutate. Apare astfel efectul yo-yo si multe boli.

Cum putem evita efectul yo-yo?

Slabirea in mod sanatos necesita timp si impune rabdare! Desi poate vi se pare un numar ingrijorator, totusi maximul de kilograme admise pe luna sunt aproximativ 2-2,5kg pentru o persoana inalta. Aceasta inseamna ca este sanatos sa slabiti cel mult 0,5 kg pe saptamana. Insa aceasta slabire este lenta, dar sigura!

Citește și:

Astfel va trebui sa recurgeti la un regim de hrana sanatos, diversificat, din care ati scos alimentele nocive ca: mezeluri, carne de porc, mancaruri prajite sau fast-food, prajituri cu creme grase, frisca, conserve, fainoase, produse de patiserie etc. Mesele trebuie reduse la 3 pe zi, in cantitati mici, cu o gustare permisa intre masa de pranz si cina, aceasta fiind reprezentata de fructe sau legume ori lactate. Sportul trebuie practicat cu regularitate, ajutandu-va nu doar sa scadeti in greutate, ci si sa redobanditi fermitatea pielii care a fost exagerat destinsa. Va recomandam sa cititi articolul: “Care este cea mai buna dieta?”.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.