Setari Cookie-uri

5 alimente detoxifiante de introdus in meniul zilnic

Atunci cand nu consumam alimente sanatoase, o serie de produsi care provin fie direct din alimentele ingerate, fie rezulta in urma proceselor metabolice au efecte toxice asupra organismului. Astfel imunitatea scade si predispozitia spre o paleta larga de boli creste semnificativ.

- Cancerul de prostata:
- Afectiuni ale sistemului osos: datorita continutului bogat in minerale si vitamine, rosiile regleaza metabolismul tesutului osos si influentele hormonale asupra osului, acesta devenind mai rezistent, scazand in felul acesta riscul de aparitie a osteoporozei.
- Bolile cardiace
- Infectiile in general. Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti – licopenul – rosiile stimuleaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. Sunt indicate de asemenea batranilor si copiilor, mai ales ca acestia nu au un sistem imunitar bine dezvoltat (copii) sau optim functional (batrani).
- Cancerul in general este prevenit. Licopenul protejeaza ADN-ul celular, impiedicand actiunea diferitilor factori mutageni (cancerigeni) la acest nivel. Pastrand integritatea ADN-ului, celulele nu sufera modificari atipice cu potential cancerigen crescut.
- Obezitatea si diabetul de tip II sunt cu succes combatute prin consumul de rosii
- Tromboflebita
- Reumatismul etc.
Citește și:

Ceaiul verde

Ceaiul verde prezinta multiple beneficii asupra organismului si este unul dintre cele mai puternice detoxifiante ceaiuri. Cu un continut bogat in antioxidanti, substante antioncogene (anticancerigene) sau care stimuleaza imunitatea, ceaiul verde nu doar ne mentine tineretea si frumusetea, ci ne confera vitalitate, ne apara impotriva cancerelor, scade colesterolul fiind util in eliminarea surplusului de kilograme, ne ajuta in lupta contra infectiilor bacteriene si virale, ne energizeaza si ne imbunatateste digestia, actionand si la nivelul tubului digestiv. Totodata este un bun tonic cerebral, stimuland atentia si capacitatea de memorare, putand fi utilizat in locul cafelei de dimineata. Inlatura oboseala fizica si intelectuala si are efect detoxifiant.

detoxifiere Citricele

Toate citricele contin vitamine importante pentru organism, substante antioncogene (anticancerigene) si antioxidanti implicati in mentinerea tineretii. Dintre toate citricele mentionam insa lamaia, portocala si grepfrutul ca fiind cele mai eficiente pentru sanatatea si tineretea organismului. Bogate in apa (92%), calciu, fosfor, vitamina C, minerale si carbohidrati, aceste trei fructe ocupa un loc de frunte printre celelalte citrice.

Citește și:

Morcovii

Acestia reprezinta o remarcabila sursa de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu si fibre. Alaturi de efectele exceptionale pe care morcovii le prezinta asupra pielii (inlatura ridurile, apara pielea impotriva arsurilor solare, stimuleaza secretia de elastina mentinandu-i tonusul si tineretea etc.), acestia prezinta un valoros rol antioxidant si totodata scad nivelul colesterolului pana la valorile normale si imbunatatesc vederea prin vitaminele pe care le contin.

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.