Atunci cand dorim sa ne mentinem silueta sau sa eliminam un surplus de kilograme apelam la tot felul de diete, unele dintre acestea destul de restrictive si aproape imposibil de urmat de catre pofticiosi sau de cei invatati sa aiba mai mult de trei mese pe zi. Dietele restrictive sau prin infometare nu reprezinta o solutie si nici nu sunt indicate de medicii nutritionisti, acestia sugerand ca sunt chiar daunatoare sanatatii.
Care sunt alimentele cu calorii negative?
Lista alimentelor cu calorii negative este destul de generoasa, incluzand fructe, legume, carne slaba si tot felul de preparate cu acestea.
Fructele cu cele mai multe calorii “negative” sunt:
- Lamai, portocale, clementine, mandarine, grepfruit, mure, zmeura, capsune, piersici, caise, mere, merisoare, ananas, mango, rodie, visine, pepene (galben sau rosu) si in general toate fructele mai verzi sau acre.
Legumele cu cele mai multe calorii “negative” sunt:
- Cruciferele (din familia verzei, brocoli, conopida, sparanghel), dovleac, rosie, castravete, morcov, gulie, ardei si ardei iute, telina, andive, ceapa, usturoi, spanac, napi, praz, laptuci, urzici etc.
Alimente proteice indicate: carnea slaba, in special de pui, peste sau curcan. Curcanul contine o serie de grasimi foarte sanatoase pentru organism, cu un continut de flavonoizi mai sanatos, iar pestele contine, alaturi de proteine, acizi grasi omega3 si omega 6 care au rolul de a mobiliza grasimile din depozit, ca in expresia “cui pe cui se scoate”.
Nu se recomanda:
- Mancarurile prajite;
- Fast-food;
- Carne de porc, miel etc., iar la carnea de vita se recomanda prudenta;
- Dulciurile gen foietaje, prajituri, inghetata.
A functionat pentru tine aceasta dieta?
Spune-ti parerea