Setari Cookie-uri

Cum influenteaza alimentele viata sexuala

Viata sexuala este strict dependenta de stilul de viata, se sanatate si de numarul de kilograme. Astfel, unul din factorii principali care influenteaza sexualitatea si fertilitatea este alimentatia.

Viata sexuala este strict dependenta de stilul de viata, de sanatate si de numarul de kilograme. Astfel, unul din factorii principali care influenteaza sexualitatea si fertilitatea este alimentatia.

afrodiziace Se cunoaste deja ca aliemntatia poate juca rol de afrodiziac sau de inhibitor al sexualitatii, iar obezitatea este recunoascuta ca fiind un mare inamic al libidoului. Astfel, cu cat numarul kilogramelor depaseste normalul, cu atat libidoul si fertilitatea scad.

Exista deja publicatii de specialitate care vorbesc despre influenta alimentelor asupra sexualitatii, ce alimente sunt indicate si care ar trebui evitate. Astfel, va propunem o lista de alimente care stimuleaza si intensifica dorinta sexuala.

Bananele
Bananele contin mai putina apa decat celelalte fructe, insa mai multe componente nutritive: sunt bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active. Toate acestea sporesc activitatea tesuturilor organelor genitale si intaresc tonusul organismului.

Citește și:

rodie Rodiile
Rodia contine de trei ori mai multi antioxidanti (vitamina C, acid elagic etc.) decat ceaiul verde si vinul rosu. Astfel consumul de rodii va ajuta sa va mentineti tineri si sa aveti un apetit sexual ridicat.

Capsunele si murele
Fructe aromate si gustoase, capsunele si murele sunt sarace in calorii si bogate in vitamine: 100g de capsune au 32 de calorii si va asigura aproape 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Flavonoizii continuti de aceste fructe ajuta la reducerea colesterolului si la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Pigmentii care le dau culoarea rosie sunt antioxidanti puternici, elemente care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de deteriorarea celulelor si aparitia cancerului. Murele si capsunele mai contin potasiu, vitamina K, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, riboflavina (vitamina B2) si magneziu. Astfel, aceste fructe nu va ajuta doar in mentinerea siluetei, ci si a apetitului sexual.

Citește și:

Sridiile
Zincul este cel mai indicat mineral cand vine vorba de probeleme de fertilitate si libidou deoarece stimuleaza ovulatia si astfel fertilitatea si libidoul, iar la barbati creste nivelurile de testosteron si imbunatateste calitatea spermatozoizilor. Acest mineral miraculos se gaseste in cantitate mare in stridii, acestea fiind recomandate in consumul saptamanal al femeilor.

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.