Primavara vine cu necesitati energetice mari de care adesea organismul nu dispune dupa lunga iarna ce precede sezonul florilor. Sarbatorile Pascale reprezinta un soc alimentar pentru metabolismul obisnuit cu lungul post.
Dieta de primavara cu pui
Dieta presupune consumul zilnic de: - un iaurt – de preferabil dimineata, combinat cu cereale integrale; - consumul a cinci feluri de legume pe zi (le puteti alege pe cele din sezon); - consumul a cinci feluri de fructe pe zi ; - consumul unei bucati de carne de pui la gratar, fiarta sau preparata in cuptor care sa nu depaseasca dimensiunile a doua palme; evident, poate fi consumata in mai multe mese; - consumul unui ou la trei zile – fiert sau ochi pregatit fara ulei; - consumul a cel mult cinci felii de paine; - consumul de ulei de masline pentru salate sau alte preparate; - consumul a doi litri de lichide pe zi (ceaiuri, sucuri de legume sau fructe preparate in casa, limonada, apa plata); - ciocolata; - consumul de condimente naturale, obtinute din plante uscate maruntite; - consumul a doua cani de lapte pe zi.
Ce nu este permis: - consumul mancarurilor prajite; - consumul de preparate fast-food; - snacks-urile; - sucurile din comert; - alcoolul; - produsele semipreparate din comert; - dulciurile cu crema ca prajituri, frisca etc.
Spune-ti parerea!