Setari Cookie-uri

Afla si tu: alimentele care iti curata rezervele energetice

Alimentele energizante sunt in principal de doua feluri: cele care iti creeaza rezervele de energie si totodata iti furnizeaza chiar ele, prin substantele pe care le contin, vivacicate, si cele care iti confera energie prin consumul propriilor depozite energetice.

Zaharul si alimentele foarte dulci secatuiesc in timp organismul de energie, desi in faza initiala ii confera agitatie. Singurele glucide care au rol energizant si totodata incarca si depozitele energetice sunt doar cele provenite din fructe, legume si cereale integrale.

Bauturile energizante

Bauturile energizante au cam acelasi mecanism de actiune ca si cafeaua, cu exceptia ca acestea din urma nu aduc niciun beneficiu sanatatii organismului, pe cand cafeaua da, cu conditia de a nu se depasi doua cesti pe zi. Bauturile energizante aduc un plus rapid de energie, insa acesta provine din depozitele proprii organismului, iar cand acestea sunt epuizate, nu mai ramaneti decat cu un numar mare de calorii.

Grasimile nesanatoase

Grasimile nesanatoase provin in special din carnea grasa, mai ales de porc, cu un continut mare in colesterol, dar si din branzeturile procesate din comert, prajiturile cu crema, foietajele etc. Grasimile bune provin din uleiurile vegetale neprocesate termic (adica fara sa prajiti in ele), din carnea de peste, unele fructe de mare, din masline si unele fucte precum avocado etc. Grasimile nesanatoase consuma o mare cantitate din depozitele organismului pentru a fi digerate si metabolizate, urmand apoi sa se depuna in colacei pe burtica, in zona aripioarelor, pe coapse, in zona posterioasa a bratelor, ca mai apoi pe tot corpul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.