Setari Cookie-uri

Dieta vedetelor – dieta Dukan

Dietele sunt foarte variate si probabil va simtiti dezorientati atunci cand trebuie sa alegeti una care sa aiba rezultate bune si totusi sa nu va pericliteze sanatatea. De aceea alaturi de orice dieta ar trebui scris indemnul de a cere intial sfatul medicului de familie, fiindca fiecare organism este altfe, pot fi asociate sau nu boli, alergii alimentare, stil de viata diferit, de aceea o dieta ar trebui personalizata. Insa daca nu aveti acest timp la dispozitie va propunem o dieta sanatoasa, cu rezultate bune care se mentine in timp, insa care trebuie urmata cu conditia de a avea un organism relativ sanatos, fara infectii sau boi cronice ori tensiune mare, boli renale, cu alte cuvinte o patologie evidenta. Desigur, surplusul de kilograme nu este semn de sanatate, insa... poate fi “tratat”.

Dietele sunt foarte variate si probabil va simtiti dezorientati atunci cand trebuie sa alegeti una care sa aiba rezultate bune si totusi sa nu va pericliteze sanatatea. De aceea alaturi de orice dieta ar trebui scris indemnul de a cere intial sfatul medicului de familie, fiindca fiecare organism este altfe, pot fi asociate sau nu boli, alergii alimentare, stilul de viata este diferit, de aceea o dieta ar trebui personalizata. Insa daca nu aveti acest timp la dispozitie va propunem o dieta sanatoasa, cu rezultate bune care se mentin in timp, insa care trebuie urmata cu conditia de a avea un organism relativ sanatos, fara infectii sau boi cronice ori tensiune mare, boli renale, cu alte cuvinte o patologie evidenta. Desigur, surplusul de kilograme nu este semn de sanatate, insa... poate fi “tratat”.

dieta Dukan Dieta de fata a fost elaborata de un medic neurolog al carui nume il poarta – Pierre Dukan – acesta manifestand interes pentru nutritie dupa incercarea de a-si ajuta un prieten sa slabeasca. Logica, intuitia si experienta medicala a doctorului l-au ajutat sa ia o atitudine eficienta inca de la primele sfaturi, astfel ca i-a indicat prietenului sau ca timp de o saptamana sa manance doar alimente bogate in proteine si sa bea multa apa, aproximativ trei litri pe zi. Rezultatele au fost uluitoare, prietenul sau pierduse aproximativ un kilogram pe zi.

Citește și:

In ce consta dieta Dukan?

Dieta Dukan are patru faze prin care se asigura eliminarea surplusului de kilograme, dar si mentinerea siluetei, evitand astfel efectul yo-yo.

Prima faza a dietei

Aceasta va dura intre 3 si 10 zile, in functie de necesitatile fiecaruia, mai exact de numarul de kilograme considerate a fi peste limita normalului. Cu cat surplusul de kilograme este mai mare, cu atat prima faza se va apropia mai mult de cele 10 zile. Atentie insa, prima faza nu se va tine mai mult de 10 zile.

Aceasta faza mai este denumita si “faza de atac” pentru ca se pierd foarte multe kilograme in acest interval, aproape un kilogram pe zi, dar unele persoane pot slabi chiar mai mult. In aceasta perioada se vor consuma doar alimente bogate in proteine, ca oua, carne foarte slaba, de pui, peste sau vita (porcul contine grasime chiar si intre celulele musculare, poate de aici si gustul adorat de multe persoane), lapte degresat. Nu se vor consuma glucide sau grasimi, se beau 3 litri de apa plata pe zi. In fiecare zi insa, indiferent de ora, se vor lua trei linguri de ovaz integral, este singura sursa de glucide cu absorbtie lenta, insa este recomandat ovazul pentru ca are un continut mare de fibre care previn constipatia, un efect inevitabil al consumului de proteine din aceasta perioada.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.