Setari Cookie-uri

Dieta vedetelor dieta Dukan

Dietele sunt foarte variate si probabil va simtiti dezorientati atunci cand trebuie sa alegeti una care sa aiba rezultate bune si totusi sa nu va pericliteze sanatatea. De aceea alaturi de orice dieta ar trebui scris indemnul de a cere intial sfatul medicului de familie, fiindca fiecare organism este altfe, pot fi asociate sau nu boli, alergii alimentare, stil de viata diferit, de aceea o dieta ar trebui personalizata. Insa daca nu aveti acest timp la dispozitie va propunem o dieta sanatoasa, cu rezultate bune care se mentine in timp, insa care trebuie urmata cu conditia de a avea un organism relativ sanatos, fara infectii sau boi cronice ori tensiune mare, boli renale, cu alte cuvinte o patologie evidenta. Desigur, surplusul de kilograme nu este semn de sanatate, insa... poate fi tratat.

A doua faza a dietei

Aceasta faza are rolul de a stabiliza organismul dupa “resetarea” metabolismului produsa in prima etapa. Astfel se introduc treptat alimentele bogate in fibre, dar foarte sarace in carbohidrati. Acestea sunt legume ca rosiile, castravetii, verdeturile, ceapa, salata, usturoi, ridichi, hrean, astfel incat sa i se ofere organismului fibrele necesare pentru refacerea tranzitului abdominal, dar si multe vitamine si minerale cu rol revitalizant. Fructele nu sunt recomandate in aceasta perioada, ele fiind net mult mai bogate in carbohidrati decat legumele. Se vor evita leguminoasele cu un indice glicemic mare, precum fasolea, mazarea, porumbul, cartofii, orezul cu desavarsire (este cel mai bogat in amidon, sursa principala de glucide), dar si cerealele integrale, painea inca nu se introduce in alimentatie si nici alte fainoase, paste etc. Nu se mai consuma lingurile de ovaz caci fibrele vor fi preluate de organism in aceasta a doua faza din legume. Se poate scadea cantitatea de lichide la doi litri pe zi, dar nu mai putin, iar aceasta cantitate este indicat sa se mentina toata viata, daca nu apar boli care pot fi influentate de consumul hidric.

Citește și:

Faza a treia
Faza a treia a dietei are rolul de a consolida rezultatele obtinute si de a stabiliza metabolsimul. In aceasta faza se adauga progresiv cate un aliment, in cantitati foarte mici intial, astfel incat sa se respecte cateva reguli: se considera ca pentru consolidarea unui aliment, adica pentru obisnuirea organismului, sunt necesare cinci zile. Astfel se introduc aproximativ 20 de grame din acelasi aliment pe zi, timp de cinci zile. Apoi se trece la alt aliment. Se introduc astfel cartofii, orezul, mazarea, porumbul, fainoasele si asa mai departe.

Faza de intretinere

Faza de intretinere cuprinde practic sfaturi care pot fi urmate toata viata. Se pledeaza pentru alimentele sanatoase, adica acele reguli general valabile de evitare a mancarurilor prajite, carnurilor grase, alimentelor fast-food, combinatii intre grasimi si protenie (cum ar fi cartofii prajiti cu friptura), dulciurile cu crema sau frisca, chips-urile etc. Desigur, aceste alimente pot fi consumate, insa ocazional, cel mult o data pe saptamana. In rest se recomanda zilnic salate, daca doriti neaparat ceva dulce puteti manca o tarta cu fructe acre (de exemplu de mere sau fructe de padure, visine etc.), cateva fructe, proteine din carne slaba sau oua, produse marine, lactate de toate tipurile si asa mai departe. Evitati insa sucurile din comert, dar nu uitati sa consumati doi litri de lichide pe zi.

Citește și:

Pentru o viata cat mai sanatoasa este indicat sa aveti si un program de exercitii fizice.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.