Setari Cookie-uri

5 reguli in diete pe care poti sa le incalci!

Regulile dietelor sunt menite sa limiteze aportul caloric si sa dezvolte, pe cat posibil, obiceiuri alimentare sanatoase. Insa unele dintre aceste reguli sunt privite poate prea strict si restrictiv. Tocmai de aceea noi va propunem solutia sanatoasa de a incalca 5 reguli ale dietelor fara a lua vreun kilogram in plus!

Evita gustarile dintre mese

Daca o persoana este foarte activa, se trezeste dimineata la 7-8 si isi incheie ziua dupa ora 22, atunci cu siguranta cele trei mese principale pe zi nu ii vor fi sub nicio forma suficiente, in special daca mai are si un program de exercitii fizice. Stomacul are nevoie ca la aproximativ trei ore sa fie “umplut” cu mancare pentru a secreta sanatos sucul gastric si pentru a preveni boli ca gastrite sau ulcere. De aceea gustarile sunt chiar recomandate de nutritionisti, insa acestea trebuie sa contina alimente sarace in calorii si totodata sanatoase, astfel ca gustarile pot consta in fructe, salate, branzeturi, iaurturi. Acestea te ajuta totodata sa iti mentii sanatatea si silueta, continand multe fibre, dar si minerale si vitamine.

Evita grasimile

Stiai ca pentru a “scoate” moleculele grase din celulele adipose (celulele care depoziteaza grasimi) ai nevoie tot de grasimi? Fara acestea nu se mobilizeaza depozitele adipoase, iar aceste grasimi mobilizatoare sunt acizi grasi ca omega 3 sau omega 6. Asadar daca vrei sa elimini surplusul adipos trebuie sa introduci in alimentatie aceste grasimi sanatoase. Totodata ele scad colesterolul si imbunatatesc circulatia, functiile ficatului, ale creierului si asa mai departe. Consuma deci peste, fructe de mare si ulei de masline. Evita insa mancarurile prajite sau cele fast-food ori preparatele din carne de porc (friptura, mezeluri etc.).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.