Setari Cookie-uri

Cura de vara pentru detoxifiere

1.94 (Ratingul specialistilor)

Pro

Hidratanta
Efecte antioxidante
Efecte energizante
Detoxifica bland

Contra

Sezoniera
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

5 din 1 vot

Detoxifierea organismului reprezinta un termen general care se refera la eliminarea depozitelor toxice din organismul nostru, insa localizarea acestora este atat de raspandita in diverse tesuturi incat o cura de detoxifiere trebuie sa aiba o tinta generala.

Detoxifierea organismului reprezinta un termen general care se refera la eliminarea depozitelor toxice din organismul nostru, insa localizarea acestora este atat de raspandita in diverse tesuturi incat o cura de detoxifiere trebuie sa aiba o tinta generala.

cura de detoxifiere Se considera ca radicalii liberi rezultati in urma proceselor metabolice ale celulelor ataca tesuturile si le perturba functia, stand la baza multor boli si chiar producand cancer. Substantele care lupta cel mai eficient impotriva acestora sunt antioxidantii.

Din fericire antioxidantii se gasesc in multe alimente, in special de natura vegetala, ca fructele si legumele, dar si cafea, cacao etc. Este insa foarte important cu ce asociem acesti antioxidanti.

In ceea ce priveste sanatatea florei, cu precaderea cea de la nivelul tubului digestiv care la randul sau influenteaza absorbtia substantelor benefice din alimentatie, foarte utile sunt alimentele probiotice si fibrele. Astfel combinatia perfecta este aceea de iaurt cu cereale integrale, in felul acesta aveti un aport suficient de probiotice, dar si de fibre.

Citește și:

De aceea inainte de a incepe o cura de detoxifiere trebuie intai sa va asigurati ca flora colonica si cea a intestinului subtire este imbunatatita. Astfel, cu doua saptamani ianinte de a incepe cura de detoxifiere va trebui sa:

- Mancati in fiecare dimineata un castron de iaurt cu cereale integrale;

- Sa excludeti total dulciurile din alimentatie, in special prajiturile, ciocolata sau fainoasele dulci, produse de patiserie sau cofetarie, frisca, inghetata. Zahar puteti consuma in bauturi;

- Sa mancati cat mai putin gras pentru a nu “intoxica” digestia la nivelul intestinelor;

- Sa beti minim doi litri de apa pe zi, doar apa, niciun fel de alt lichid, nici macar suc natural sau ceai;

- O cafea dimineata este benefica.

Nu se recomanda clisma sau alte interventii decat la precizarea medicului. Clisma facuta artizanal poate avea efecte deosebit de nocive asupra sanatatii, mai ales cand este efectuata cu tot felul de produse care nu au caracterele fiziologice.

Citește și:

Ulterior puteti incepe cura de detoxifiere. Aceasta se poate face fie cu fructe, fie cu legume, dar nu este indicat sa le combinati. In ciuda tuturor curentelor care circula in aceasta privinta, aveti libertatea de a va alege singuri tipul de cura. Asadar puteti opta pentru:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.