Setari Cookie-uri

Cura de vara pentru detoxifiere

1.94 (Ratingul specialistilor)

Pro

Hidratanta
Efecte antioxidante
Efecte energizante
Detoxifica bland

Contra

Sezoniera
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

5 din 1 vot

Detoxifierea organismului reprezinta un termen general care se refera la eliminarea depozitelor toxice din organismul nostru, insa localizarea acestora este atat de raspandita in diverse tesuturi incat o cura de detoxifiere trebuie sa aiba o tinta generala.

- Cura cu salata de legume, cu un specific, de exemplu patrunjel despre care se stie ca este puternic detoxifiant, cu salata verde si castravete sau rosie, dar nu depasiti 5 legume in alegerile voastre pe care trebuie sa le mentineti pe toata perioada curei. La cura de legume aveti voie apa sau suc de legume.

- Cura cu fructe. Aici puteti alege maxim cinci fructe, dar si un singur fruct consumat poate fi suficient, dar aveti grija sa nu fie foarte acid caci va poate perturba pH-ul gastric si va va produce dureri de stomac. De asemenea ca bauturi aveti voie apa sau suc de fructe. Puteti alege capsunele, kiwi, banana, cirese, struguri, pepene galben sau rosu, prune etc.

Cura de detoxifiere nu trebuie sa dureze mai mult de trei zile, dupa care reintroduceti alimentele treptat, incepeti intai cu celelalte vegetale excluse (legume sau fructe) in prima zi dupa cura, apoi proteinele de natura animala in special lactate, branzeturi, urda mai ales (cel mai bogat sortiment in proteine din categoria lactatelor), in urmatoarea zi introduceti carnea slaba si dupa aproximativ o saptamana puteti introduce si oule, cafeaua si alte alimente.

Citește și:

Un articol de Iulia DIBU

Te invit sa citesti mai multe informatii despre o astfel de cura in "Jurnal de detoxifiere"

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.