Setari Cookie-uri

Dieta de vara: Must-know!

Iata ce sfaturi ne ofera Dr. Luana Sahian, consultant in nutritie, pentru a avea o alimentatie corecta pe timpul verii:

Painea integrala ne ofera carbohidratii de care avem nevoie, inclusiv o cantitate importanta de fibre, margarina tartinabila ne furnizeaza grasimile bune si mai ales cele esentiale Omega 3 si Omega 6, branza telemea ne asigura proteine de buna calitate iar legumele ne aduc in alimentatie diferite vitamine si minerale, necesare bunei dezvoltari si functionarii organismului.

,,La fel de important ca o alimentatie corecta si sanatoasa este si hidratarea. Bea apa sau consuma alimente bogate in apa de la fructe, legume, supe si pana la ceaiuri. Cantitatea totala de lichide ingerate ar trebui sa fie luata in calcul, nu numai apa.” a precizat dr. Luana Sahian. Formula pentru calculul necesarului de lichide este relativ simpla si ia in considerare – printre altele - varsta, greutatea, efortul depus si temperatura mediului ambient. Lichidele sunt toate sursele bune de apa: ceaiul, sucurile de fructe, supele, ciorbele, laptele (preferabil degresat). Fructele cu un continut mare de apa precum pepenele rosu se pot consuma de asemenea in sezonul cald in scopul hidratarii. Apa plata nu trebuie uitata si recomandarea de consum – in cadrul terapiei medicale nutritionale - trebuie atent nuantata. Un calcul simplu spune ca este necesar 1ml apa pe kcal de energie consumata, formula valabila pentru adultii in repaus.

Acorda atentie cantitatii de lichide consumate si ai grija ca mesele sa fie usoare si sanatoase si vei avea o vara lipsita de griji.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.