Setari Cookie-uri

Dieta care previne cancerul

Studiile medicale din ultimul deceniu au relevat o legatura stransa intre alimentatie si incidenta cancerului. Astfel s-a demonstrat ca aproximativ 40% din cazurile de cancer din lume au ca si cauza principala alimentatia. Desigur, dieta nu reprezinta singura cauza de aparitie a cancerelor, stilul de viata avand in genral un rol important in aceasta privinta: stresul, munca in noxe toxice, fumatul, somnul, activitatea fizica, consumul de alcool, excesul de medicamente si asa mai departe.

Dieta care previne cancerul

Dieta care previne cancerul

S-a demonstrat ca in anumite populatii unde se consuma mai mult alimente nocive incidenta cancerului este mult crescuta fata de alte populatii unde se consuma mai mult alimente sanatoase.

Cum stim cand un aliment este sanatos? In general cu cat un aliment este mai natural, cu atat este mai sanatos. Cu cat este mai procesat, cu atat devine mai nociv pentru organism. Alimentele grase s-au dovedit a fi riscante pentru sanatate, inclusuv in privinta canerelor. Alimentele conservate de asemenea sunt printre primele care favorizeaza aparitia multor boli (conservele, sucurile din comert, legumele conservate etc.).

In ce consta dieta anticancer?


Dieta atincancer reprezinta de fapt un stil de viata, excluzand alimenetele care nu au efecte pozitive asupra organismului, care se digera greu si contin toxine.

Ceerealele integrale

Cerealele integrale sunt considerate principalele alimente care lupta impotriva cancerelor digestive si mai ales de colon, alaturi de consumul de legume si fructe, dar si lactate. Ceerealele integrale contin o cantitate importanta de fibre care ajuta la reglarea digestiei, combat constipatia si detoxifica intesinul gros. Se recomanda a fi consumate cu o cantitate mare de lichide pentru ca fibrele au nevoie sa fie hidratate intens pentru a avea efectele maxime. Cerealele integrale mai contin si glucide de buna calitate care protejeaza pancreasul si asigura o sursa buna de nergie pentru mai multe ore. Tocmai de aceea sunt considerate alimente energizante si nu se recomanda sa fie consumate seara.

Lactatele

Lactatele contin o serie de nutrienti, minerale si proteine importante pentru metabolismul celular, protejand celulele impotriva perturbarilor functionale, prevenind astfel aparitia modificarilor intracelulare care pot duce la cancer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.