Studiile medicale din ultimul deceniu au relevat o legatura stransa intre alimentatie si incidenta cancerului. Astfel s-a demonstrat ca aproximativ 40% din cazurile de cancer din lume au ca si cauza principala alimentatia. Desigur, dieta nu reprezinta singura cauza de aparitie a cancerelor, stilul de viata avand in genral un rol important in aceasta privinta: stresul, munca in noxe toxice, fumatul, somnul, activitatea fizica, consumul de alcool, excesul de medicamente si asa mai departe.
Fructele si legumele
Fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti care protejeaza materialul genetic celular de agresiunile factorilor cancerigeni. Cele mai importante fructe care lupta impotriva cancerului sunt cele care contin reversatrol (au culoare movalie ca afinele, murele si alte fructe de padure, strugurii negri etc.), iar dintre legume rosiile, ceapa si usturoiul se pare ca sunt cele mai importante in privinta prevenirii cancerului.
Grasimile sanatoase
Se recomanda sa consumati peste, fructe de mare, ulei de masline, de rapita, de palmier, aceasta pentru ca alimentele enumerate contin o serie de grasimi bune pentru organism, esenetiale pentru integritatea structurilor celulare.
Ce trebuie sa evitati:
- Consumul exagerat de grasimi: carne de porc, mezeluri, margarina, sosuri din comert, preparate fast-food sau mancaruri prajite
- Consumul zilnic de alcool
- Alimentele conservate: sucurile din comert care contin conservanti, conservele, legumele conservate, peste conservat etc
- Alimentele afumate: pastrama, sunca, peste afumat etc
- Fumatul
- Dulciurile, zaharul in exces
- Produsele fainoase obtinute din faina alba sau foarte procesate. Se recomanda sa consumati paine integrala
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Câte calorii are mazărea și de ce este recomandat să o introducem în meniul nostru obișnuit?
- Sănătatea cardiovasculară și suplimentele alimentare ce o pot susține
- Telomerii și protecția împotriva luminii albastre - ingredientele secrete care te mențin tânără