Alimentatia care te anemiaza

Alimentatia care te anemiaza
Kudika
15 Septembrie 2010

Anemia reprezinta o afectiune caracterizata prin insuficienta de oxigen care ajunge la celule, avand mai multe cauze care au ca final si acest rezultat de hipooxigenare tisulara.

Alimentatia care te fac anemic

Alimentatia care duce la anemie este aceea:

Saraca in:

- Lactate – acestea contin proteine importante pentru cosntitutirea componentelor globulelor rosii;
- Fainoase integrale si cereale integrale – aceste sunt foarte bogate in vitamine din complexul B care ajuta la stimularea formarii globulelor rosii la nivelul maduvei hematopoetice.
- Carne slaba de pui, peste, curcan, vita, organe de pasare, ficat – toate acestea fara a le combina cu grasimi: cartofi prajiti, uleiuri preparate termic, grasime animala cum e carnea de porc, mancaruri prajite etc. Se recomanda sa le gatiti pe gratar, fierte sau la cuptor. Evitati afumaturile.
- Fructe si legume – acestea contin vitamina C, importanta pentru transformarea valentei fierului la nivelul tubului gastric, dar si fier si alte vitamine (inclusiv cele din complexul B si minerale utile in tratarea anemiei si in mentinerea sanatatii;
- Seminte, alune, nuci – acestea sunt foarte bogate in fier si vitamine din complexul B, recomandandu-se sa manacti in fiecare zi o salata de legume si zarzavaturi in care sa puneti si nuci, seminte si alune necoapte.

Bogata in:

- Cafea si produse cu continut ridicat de cafeina – ceai verde, ceai rosu, cafea, ciocolata, cacao, toate acestea consumate in exces. Un ceai pe zi si o ceasca de cafea au insa efecte pozitive asupra sanatatii.
- Alimente foarte procesate, de tipul fast-food, chipsuri, produse de cofetarie si patiserie etc.;
- Consumul excesiv de grasimi si mezeluri, carne tocata;
- Sucurile din comert si alte preparate: sucuri si bauturi acidulate, chiar daca pe eticheta lor scrie “natural”, acestea nu sunt 100% naturale. Pentru a va convinge, cititi pe eticheta ce contine bautura respectiva.
- Bauturile energizante.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri