Una din primele 10 cauze ale cancerului raportate la nivel mondial este lipsa diversificarii alimentatiei. Oamnii s-au obisnuit sa manance in fiecare zi aproximativ aceleasi alimente, in aceleasi combinatii, fara a-si mai face timp pentru a se gandi la un nou meniu pentru ziua respectiva sau chiar pentru saptamana urmatoare. Stilul culinar trebuie de asemenea modificat, astfe, daca va place, nu ezitati sa mai comandat din cand in cand si preparate cu specific: mediteraneea, asiatic etc.
Fructele de padure
Fructele de padure contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti: reversatrolul, mai puternic de aproximativ 50 de ori decat vitamina C. Reversatrolul are un puternic efect anticancerigen si este raspunzator de culoarea neagra a fructelor: coacaze, afine, mure, zmeura etc.
Cruciferele
Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru organismul nostru. Din aceasta categorie fac parte: varza, salata, varza Bruxelles, conopida, gulia, broccoli. Se recomanda sa consumati saptamanal crucifere pentru a va mentine sanatatea si de preferabil cat mai crude, in salate.
Ceapa
Ceapa precum si celelate plante inruidite: arpacigul, prazul, usturoiul – prezinta substante care inhiba activarea oncogenelor, precum si dezvoltarea tumorilor. De asemenea prezinta actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, intaresc sistemul imunitar si ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Puteti adauga in salate sau mancaruri/sosuri aceste alimente, insa tineti cont ca ceapa favorizeaza refluxul gastro-esofiagian, recomandandu-se consumul cu atentie in cazul suferinzilor de aceasta afectiune. De asemenea ceapa este un foarte bun somnifer, o puteti consuma cu precadere seara.
Rosiile