Setari Cookie-uri

7 alimente care combat cancerul!

Una din primele 10 cauze ale cancerului raportate la nivel mondial este lipsa diversificarii alimentatiei. Oamnii s-au obisnuit sa manance in fiecare zi aproximativ aceleasi alimente, in aceleasi combinatii, fara a-si mai face timp pentru a se gandi la un nou meniu pentru ziua respectiva sau chiar pentru saptamana urmatoare. Stilul culinar trebuie de asemenea modificat, astfe, daca va place, nu ezitati sa mai comandat din cand in cand si preparate cu specific: mediteraneea, asiatic etc.

Pestele si fructele de mare

Pestele reprezinta o veritabila sursa de aminoacizi indispensabili organismului, precum si de omega 3 si omega 6, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a sistemului nervos si a tesuturilor. Fructele de mare trebuie consumate mai ales de catre femei care gasesc surse importante de minerale si vitamine esentiale unui echilibru hormonal, iar stridiile le ajuta in normalizarea ciclului menstrual si in fertilitate, avand un mare continut de zinc.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este cunoscut de mii de ani pentru proprietatile sale curative, avand puternice proprietati anticancerigene si antioxidante, inhiband dezvoltarea vaselor de sange in tumori si favorizand moartea celulelor tumorale. In preventie prorprietatile sale sunt si mai evidente, cei care beau o cana de ceai verde pe zi fiind mult mai sanatosi. Se recomanda chiar inlocuirea cafelei cu ceai verde, acesta avand o cantitate insemnata de cafeina. Ceaiul verde nu este indicat copiilor si nici persoanelor care au restrictie la cafeina si alte substante tonice pe sistemul nervos si cardiovascular. Ceaiul verde nu este recomandat pe stomacul gol, putand afecta mucoasa gastrica, este recomandat dupa mese, avand totodata avantajul ca favorizeaza digestia.

Condimentele

mnacre Menta, cimbrul, piperul, chimenul, oregano, busuioc, marar, patrunjel, leustean, tarhon, curcuma, boia – toate aceste condimente stimuleaza organismul si functiile celulare, fiind totodata bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Specialistii aproximeaza ca o lingurita de oregano are tot atat fier cat un castron de spanac. Singura atentionare se refera la condimentele iuti (piper, boia etc) care trebuie consumate cu masura pentru ca pot ataca sistemul digestiv si mucoasele gastrice, ba chiar in cantitati mari pot produce ulcere sau chiar cancere colonice.

Practic, masura este o regula in toate, ci nu doar in alimentatie, iar ca regula generala putem sustine ca fructele si legumele consumate in stare cruda fara adaosuri de uleiuri, sosuri sau alte grasimi, lupta puternic impotriva cancerului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.