Setari Cookie-uri

10+1 Alimente care te binedispun

Stresul de zi cu zi, activitatile din ce in ce mai multe, schimbarile organismului, odihna insuficienta, toate acestea ne secatuiesc de energie. Ajungem astfel sa fim anxiosi, depresivi chiar ori nervosi, sa ne certam cu toti din jur fara motive sau pur si implu sa uitam de bucuria de a trai.

Ciocolata

Irezistibila ciocolata functioneaza excelent atunci cand avem nevoie de binedispunere. Sunbstantele continute de acestea, baza de cacao din care este obtinuta, aroma irezistibila fac ca ciocolata sa ramana in continuare apreciata intre dulciuri. Aceasta nu creste doar tonusul cerebral si intensifica buna dispozitie, ci este totodata si un puternic afrodiziac si aliment antistres. Se recomanda sa consumati ciocolata cat mai putin procesata, mai exact ciocolata neagra. Cateva cuburi pe zi sunt suficiente si nici nu ingrasa, asadar in privinta ciocolatei negre nu trebuie sa va faceti griji caci nu va afecteaza silueta.

Lactatele


Lactatele contin doza de calciu si alte minerale pentru fiecare zi. Lactatele mai contin si alte substante active, ca proteine, insa acestea nu sunt suficiente, fiind necesara si o masa cu carne pe zi. Insa laptele, branza si iaurtul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica.

Ficatul de pui sau vita

Fiactul de pui sau de vita este puternic vascularizat, reprezentand o veritabila sursa de fier, dar si acizi grasi si proteine de foarte buna calitate. Actioneaza in mod indirect asupra psihicului, oferind ariilor cerebrale care ne confera starea psihica suportul necesar pentru o functionare optima, asadar ne mentine optimisti si binedispusi. Se recomanda sa consumati de doua-trei ori pe saptamana ficat de pui sau vita.

Cerealele


Cerealele sunt ideale pntru creier, dar si pentru sanatatea sistemului digestiv, fiind principalele alimente de protectie importiva cancerelor din sfera digestiva datorita continutului ridicat de fibre. Cerealele contin insa principalul “combustibil” al creierului: glucoza, insa intr-o forma sanatoasa. Cerealele contin glucide cu absorbtie lenta, ceea ce asigura o sursa veritabila si dozata de energie pe parcursul a mai multor ore, astfel absorbtia lenta a glucidelor nu “biciueste” pancreasul privind secretia de insulina, protejandu-l. Nu se recomanda sa consumati cereale in a doua jumatate a zilei datorita efectului lor puternic energizant.

Fructele

Fructele sunt surse de vitamine esentiale bunei desfasurari a proceselor metabolice, fiind substratul echilibrului sanataii fizice, dar si psihice. Se recomanda sa mancati in fiecare zi minim 3 fructe, poate chiar diferite, ca si gustari intre mesele principale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.