Setari Cookie-uri

10+1 Alimente care te binedispun

Stresul de zi cu zi, activitatile din ce in ce mai multe, schimbarile organismului, odihna insuficienta, toate acestea ne secatuiesc de energie. Ajungem astfel sa fim anxiosi, depresivi chiar ori nervosi, sa ne certam cu toti din jur fara motive sau pur si implu sa uitam de bucuria de a trai.

Legumele

Legumele sunt surse principale de minerale si fibre, precum si substante active importante in mentinerea sanatatii. Organismul nostru este astfel “proiectat” genetic incat sa fie foarte compatibil cu fructele si legumele in stare cat mai cruda, asadar este de preferat sa le consumati sub forma de salate in care puteti adauga si branza si ficat de pui la gratar taiat cubulete pentru a beneficia de trei alimente bune dintr-o singura portie.

Semintele


Semintele contin substante speciale, mai ales daca sunt consumate sub forma de germeni. Exista chiar o latura a medicinei naturiste care trateaza cu germeni numita Gemoterapie. Semintele uelioase, precum cele de dovleac, floarea-soarelui, dar si alunele si nucile contin acizi grasi de buna calitate, fibre, dar si omega 3 si omega 6 si o serie de substante active foarte utile in special sanatatii creierului si ficatului. Pentru ca au insa o structura foarte complexa, trebuie consumate in cantitati mici, de exemplu o lingura de alune (sau nuci) pe zi si una de seminte (de floarea-soarelui, de dovleac, susan etc.), le puteti pune in salata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.