Setari Cookie-uri

Gemoterapia sanatate cu plante tinere

Gemoterapia provine din terapiile stravechi chinezesti iar prefixul gemo provinde din cuvantul gemme care inseamna mugur, germen sau piatra pretioasa. Evident ca numele se refera la primele doua cuvinte: mugur si germen.

Gemoterapia provine din terapiile stravechi chinezesti iar prefixul “gemo” provinde din cuvantul “gemme” care inseamna mugur, germen sau piatra pretioasa. Evident ca numele se refera la primele doua cuvinte: mugur si germen.

Atunci cand o planta este matura are deja sistemele energetice bine dozate si isi formeaza tesuturile si sistemul energetic doar in privinta traiului, iar mai tarziu, cand este sezonul, se pregateste pentru inmultire. O samanta a unei plante este inactiva pana cand intalneste mediul propice de a se dezvolta. Astfel, atunci cand incepe sa se dezvolte, germenul respectiv isi formeaza tesuturi ce au o capacitate foarte mare de inmagazinare a energiei, pregatindu-se pentru crestere. La fel se intampla si in cazul mugurilor sau mladitelor tinere, acestea avand tesuturi speciale, deosebit de tinere, cu puteri miraculoase pentru sanatate. Practic aceste forme tinere de plante prezinta cea mai mare vitalitate din ciclul vietii lor.

Citește și:

Acest aspect este urmarit de gemoterapie. Astfel, aceasta terapie alternativa utilizeaza plantele in forma lor foarte tanara: germeni, muguri, mladite, fie in stare naturala, fie conservate in geluri glicerice.

Cum se folosesc produsele gemoterapeutice?

Aceste produse sunt obtinute din tesuturile embrionare ale plantelor, mugurii sau germenii etc. fiind culesi si pusi la macerat timp de trei zile in solutie de alcool cu glicerina. Apoi acestia se filtreaza si tinctura obtinuta se dilueaza si se imbuteliaza in flacoane din sticla inchisa la culoare. Doza zilnica este de aproximativ 50-75 de picturi diluate sau nu doar in apa, insa daca aveti mai multe tipuri de solutii acestea nu se amesteca niciodata si nici nu se iau simultan, ci separat, la intervale de minim o ora.

De asemenea plantele foarte tinere pot fi consumate si in stare cruda, preparate chiar la dumneavoastra acasa. Spre exemplu puteti pune la incoltit boabe de cereale (grau, ovaz etc) si cand a crescut o frunzulita mica din samanta (germenele) se consuma o lingurita din acesti germeni in fiecare dimineata pe stomacul gol timp de o saptamana pe luna. Puteti prepara de asemenea salate din muguri, germeni de plante, asociate cu legume usoare, in special verdeata si plante condimentate (busuioc).

Citește și:

Care sunt efectele terapeutice ale gemoterapiei?

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.