Setari Cookie-uri

Dieta Dukan - Preferata de la Hollywood

Dieta Dukan este din ce in ce mai raspandita printre vedetele Hollywood datorita efectelor sale bune privind eliminarea tesutului adipos insa cu pastrarea masei musculare.

Dieta Dukan este din ce in ce mai raspandita printre vedetele Hollywood datorita efectelor sale bune privind eliminarea tesutului adipos insa cu pastrarea masei musculare.

dieta Dieta a fost realizata de medicul fracnez Pierre Dukan, dieta fiind practic o imbunatatire a dietei Atkins. Aceasta dieta are la baza mai multe principii, intial se elimina tesutul adipos cu pastrarea musculaturii printr-o dieta strict proteica, apoi se introduc treptat restul alimentelor pana se ajunge la un regim de viata sanatos care se poate mentine tot restul vietii, insa o zi pe saptamana se va manca numai proteic. Ziua aleasa de nutritionist pentru preparatele proteice in faza de intretinere este joia.

Aceasta dieta garanteaza o pierdere de kilograme intre 5 pana la 10 in prima luna, apoi se pierd mai putine kg si in mod treptat.

Dieta Dukan prezinta patru faze importante: primele doua sunt destinate pierderii de kilograme si au durata limitata, pe cand ultimele doua sunt mai lungi si au ca rol mentinerea greutatii si sanatatii.

Prima faza – faza de atac

Faza de atac este cea a consumului integral de proteine, faza care dureaza aproximativ o saptamana, timp in care nu se consuma glucide sau lipide, decat carne de pui, peste, vita, curcan, iepure sau manzat.

Alte proteine admise:
- Oua, dar nu se recomanda sa depasiti 4 galbenusuri pe saptamana fiindca este posibil sa va creasca colesterolul;
- Ficat de pasare sau vita;
- Fructe de mare;
- Lactate degresate: lapte, branzeturi, iaurt, lapte batut;
- Condimente: frunze uscate, otet, mustar, sare

Toate aceste alimente nu vor contine ulei, ca atare nu se prajesc, doar se pot fierbe, se pot prepara la cuptor sau la gratar, dar fara niciun adaos de grasimi sau alte sosuri sau preparate in afara celor enumerate mai sus. Observati ca in prima faza fructele si legumele, precum orice fel de dulce, inclusiv cerealele, sunt excluse.

Problemele care apar:
- S-ar putea sa va scada glicemia si sa va simtiti rau, cu stare de lesin, tremur. Este indicat sa aveti cuburi de zahar alb in casa, in astfel de momente luati doua cuburi de zahar sau doua linguri de miere cu 1-2 pahare de apa, va asezati, va relaxati si va reveniti. Este firesc pentru ca organismul a fost obisnuit sa i se dea de-a gata glucoza, ci nu sa si-o procure in ficat, ca atare va va cere intial dulce prin astfel de crize. Nu sunt obligatorii, doar unele persoane le pot resimti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.