Setari Cookie-uri

Dieta Dukan - Preferata de la Hollywood

Dieta Dukan este din ce in ce mai raspandita printre vedetele Hollywood datorita efectelor sale bune privind eliminarea tesutului adipos insa cu pastrarea masei musculare.

- Trebuie obligatoriu sa beti minim 2 l de lichide pe zi, proteinele sunt osmotic active, retin apa, aveti nevoie de o diureza corespunzatoare. De asemenea nu consumati excesiv sare in aceasta perioada;
- Dimineata, obligatoriu cu lapte, face o exceptie pentru glucide, asadar consumati 2-3 linguri de ovaz cu lapte (ovazul are cel mai mic indice glicemic dintre cereale). Este util pentru ca dieta proteica va constipa si va poate da dureri de burta.

In aceasta perioada puteti scadea mult in greutate. Se recomanda sa mergeti pe jos 30 de minute pe zi. Nu aveti voie paine si nici un alt fel de preparat cu fainoase.

Faza de introducere a legumelor


In aceasta faza se introduc alaturi de proteine si legumele, insa cele mai putin bogate in zahar. Se accepta toate legumele mai putin morcov, porumb, cartofi, orez. Nu aveti voie fainoase. Se recomanda sa introduceti treptat legumele, incepeti cu cate o leguma la fiecare masa si pastrati bolul de cereale cu lapte de dmineata prezentat in prima faza.

Aceasta faza se prelungeste pana se ajunge la greutatea dorita sau nu mai mult de trei saptamani. Se mentin in continuare criteriile de la faza precedenta: mersul pe jos si hidratarea.

Faza de evitare a revenirii greutatii

In aceasta faza se reintroduc treptat restul alimentelor, insa pe rand, initial fructele si cerealele, apoi restul alimentelor dorite. In primele zile (3-5) se introduc fructele si cerealele (grau, porumb, secara), precum si trei felii de paine pe zi.

Puteti introduce si restul legumelor: orez, porumb, mazare, cartofi etc.

Se vor evita insa:
- Mezelurile si preparatele afumate;
- Conservele;
- Mancarurile prajite;
- Untul si alte grasimi, se va folosi cu modestie uleiul in prepararea aliemntelor.
Se mentine hidratarea si miscarea zilnica.

JOIA:
Joia insa va deveni ziua de regim strict proteic, joia se va manca numai ca in prima faza a regimului, fara glucide sau lipide.

Aceasta faza se va mentine chiar si luni de zile.

Faza de stabilizare

Aceasta faza reprezinta alcatuirea unui regim pe viata. Astfel in faza precedenta, din cumultul de alimente pe care le-ati consumat: fructe si legume, lactate, proteine, fainoase (dar toate consumate in masurile precizate), puteti decide care sunt alimentele dpa care v-ati simtit cel mai bine pentru a le consuma in mod predominant. Atentie insa, este nevoie de variatie a alimentatiei, una din cauzele mondiale de cancer spre exemplu fiind reprezentata de lipsa variatiei alimentatiei.

Se va mentine hidratarea si miscarea zilnica pe cat posibil.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.