Setari Cookie-uri

Nu ma pot abtine, sunt pofticioasa!

In bulimie, gandurile disfunctionale pot fi: sunt grasa, nu reusesc sa slabesc, nimeni nu ma place, orice as face nu slabesc, nu ma pot abtine sa nu mananc, sunt pofticioasa, daca nu mananc am ameteli, atat dezgustatoare, sunt hidoasa, sunt grasa si urata, nu o sa ma placa nici un barbat, asa ca mai bine renunt si nu ma mai chinui ca oricum nu slabesc.

Tulburarile de alimentatie se declanseaza in adolescenta insa s-au inregistrat si cazuri de copii cu varste intre 7-10 ani, ca forma de comportament mimetic si nu compulsiv (se mananca foarte mult in familie sau se tin diete repetate, discutii si idei prevalente despre mancare).

In tulburarile de alimentatie, durata psihoterapiei este de 1-3 ani, intalniri de reevaluare (follow-up) dupa incheierea terapiei, reluare in caz de recadere. Terapia se desfasoara pe cel putin doua planuri invariabile - comportamentul alimentar si imaginea de sine, completa in functie de pacient cu: cresterea increderii in sine, depasirea traumelor, optimizarea functionarii sociale, imbunatatirea relatiilor interpersonale, etc.



Autor: Mihaela Sindie-Weidinger
Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.