Setari Cookie-uri

Ce sa mananci pentru a avea Sarbatori Fericite?

Medicii recomanda cetateanilor, ca in perioada sarbatorilor de iarna, sa evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnavire.

Medicii recomanda cetateanilor, ca in perioada sarbatorilor de iarna, sa evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnavire.
  • mancare de sarbatori Specialistii epidemiologi recomanda populatiei sa consume carne de porc numai examinata trichineloscopic si sa evite achizitionarea acesteia din alte locuri decat magazine specializate, deoarece trichineloza este o boala determinata de un parazit care ajunge in organism in urma consumului de carne infestata, potrivit unui comunicat de marti al Ministerului Sanatatii.


  • Consumul moderat de alimente si alcool, in special in aceasta perioada a sarbatorilor, poate preveni riscul declansarii unor afectiuni digestive sau modificarea metabolismului in cazul persoanelor cu afectiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si obezitatea. Alcoolul, chiar daca, pe moment, da senzatia de incalzire a corpului, in canitati mari poate produce deshidratarea acestuia. Cum combati mahmureala de dupa sarbatori?
  • Specialistii spun ca organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu carnati, caltabos, slanina, toba . Aceste preparate trebuie consumate cu moderatie si, in niciun caz, la masa de seara. Este bine sa fie evitata prajirea alimentelor pentru preparare, fiind de preferat ca acestea sa fie fierte, coapte sau facute pe gratar. [7 sfaturi pentru a slabi sanatos pana la Craciun]


  • De asemenea, este necesara o atentie marita la consumul de carne de porc insuficient prelucrata termic, deoarece procedeele de sarare, afumare sau uscare a carnii nu distrug larvele de Trichinella spirallis. La cinele festive nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele, mai recomanda medicii.


Care este "secretul" unor "Sarbatori Fericite" ?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.