Setari Cookie-uri

Ce inseamna o nutritie echilibrata in perioada postului

"Cei mai multi dintre cei care postesc cad in capcana carbohidratilor. Adica, fac exces de paine, paste fainoase si cartofi care, desi sunt alimente necesare organismului, trebuie consumate cu moderatie."

Spre exemplu, in timpul zilei, putem alege cereale integrale cu miere sau sandwich-uri cu margarina tartinabila de noua generatie care are un continut bogat in Omega 3 si Omega 6. O alta varianta ar mai fi si fructele oleaginoase sau semintele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre si grasimi bune. Nucile, migdalele, fisticul, semintele de dovleac sau floarea soarelui, merele sunt doar cateva exemple de gustari potrivite perioadei postului. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul nostru are nevoie mai mult ca oricand in aceasta perioada” este de parere Dr. Corina Zugravu. Vitala este si hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe si nu in ultimul rand apa nu au voie sa lipseasca din nutritia zilnica, mai ales in perioada postului.

Citește și:

Asadar, chiar si in perioada postului, ne putem hrani echilibrat, astfel incat organismul sa primeasca toate grupele de nutrienti.Sursa: Garbo.ro
Cieste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Barbatii chiar sunt niste 'porci'?
Abuzul verbal intr-o Relatie de Iubire: Puterea distrugatoare a cuvintelor
Inocenta masculina

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.