Setari Cookie-uri

Alimente care imbunatatesc memoria

Ca orice parinte iti doresti un copil inteligent si silitor la scoala, care sa aiba note mari. In primii ani de scoala cantitatea de informatii nu este foarte mare, insa ulterior urmeaza perioada tezelor cand copilul este stresat, perioada examenelor de capacitate si bacalaureat, apoi cele de admitere in invatamantul superior si in sfarsit sesiunile, care par sa nu se mai sfarseasca.

Oua

In perioada de efort intelectual sau fizic copiilor le sunt recomandate ouale: de preferabil un ou pe zi la masa de pranz, cu conditia ca cel mic sa fie normoponderal. Nu se vor administra copiilor supraponderali.

Peste

La doua zile, la masa de pranz, este indicat sa ii serviti copilului peste. Acesta este bogat in proteine de buna calitate si in grasimi bune (acizi grasi omega 3 si omega 6) care imbunatatesc functiile nervoase. Tot in categria grasimilor bune putem sugera si miejii de floarea-soarelui sau de dovleac, arahidele necoapte (se pot pune in cerealele de dimineata), miezul de nuca sau alte seminte.

Alimente care imbunatatesc memoria

Fructe si legume

Este recomandat ca intre mese, in timp ce invata, copilul sa manance fructe proaspete sau legume, sa le aiba la indemana pe masa de lucru.

Hidratarea

Pentru a functiona la cote maxime creierul are nevoie de multa apa. De aceea copilul trebuie sa aiba pe birou mereu o cana cu ceai, suc natural de fructe, lapte sau apa plata, astfel incat sa nu uite sa se hidrateze.

Citește și:

Desigur, acest tip de alimentatie este potrivita si adultului aflat in perioade de stres sau surmenaj intelectual la locul de munca ori in cadrul unor examene de supracalificare. Ca suplimente alimentare este sugerata combinatia de nootrope cu vitamine si minerale, spre exemplu ginseng cu lecitina, calciu si magneziu.

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.