Setari Cookie-uri

Top 7 produse din alimentatie care NU sunt sanatoase

Atunci cand mergeti la cumparaturi, v-ati gandit cat sunt de sanatoase produsele pe care le cumparati? V-ati gandit cu ce va "alimentati" corpul in fiecare zi, cat de periculoase sunt toxinele administrate cu asa "perseverenta", incat le consumati in produse nesanatoase chiar de mai multe ori pe zi? Mai grav, daca aveti copii, stiti ce le puneti in pachet?

Au venit vremurile cand alimentatia a inceput sa fie bine analizata de nutritionisti din lumea intreaga fiindca au aparut boli cu o frecventa uluitoare si a caror principale cauze sunt cele de natura alimentara: diabetul, bolile cardiovasculare (numarul unu in lume ca mortalitate), cancerele, bolile autoimune (chiar daca au si un fond atopic totusi nu se dezvolta la toti cei care prezinta acest fond atopic), obezitatea, poate chiar si infertilitatea si lista poate continua.

Ca atare, baza multor nenorociri este alimentatia nesanatoasa. Astfel medici si cercetatori din lumea intreaga au inceput sa analizeze efectele alimentatiei asupra sanatatii pe termen scurt si lung. Vom enumera mai jos principalele alimente care ar trebui consumate cat mai rar datorita efectelor negative pe care le au asupra organismului.

Top 7 produse din alimentatie care NU sunt sanatoase

Top 7 produse din alimentatie care NU sunt sanatoase

Cafeaua instant la plic

Pliculetele de cafea instant, in special cele 3in1 contin multiple substante de sinteza cu efecte toxice. Mai bine le inlocuiti cu cafeaua macinata, aceasta din urma avand efecte benefice asupra sanatatii, fiind un bun tonic digestiv, hepatic si cerebral.

Citește și:

Bomboanele


Oricat de innebuniti ar fi cei mici dupa dulciuri sau chiar dumneavoastra, nu alegeti bomboanele colorate, ci pe cele din ciocolata, eventual cu cacao si fructe. Celelalte contin in exces coloranti si zaharurui care afecetaza atat sanatatea cavitatii orale, cat si silueta si sanatatea. Atentie la cremele de ciocolata din comert, acestea nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate.

Mezelurile

Mezelurile din comert contin aditivi, conservanti, coloranti si substante odorante pentru a le face irezistibile atat ca miros, cat si ca gust. Multe dintre acestea au chisr substante care le mentin hidratarea. Este indicat sa consumati rar mezelurile, ocazional, si acestea sa nu reprezinte ingredientul de nelipsit din sandwich-urile celor mici sau ale dumneavoastra. Inlocuiti mezelurile cu branzeturi, carne la gratar (de exemplu piept de pui sau peste) sau ciuperci. Daca sunteti la cura, evitati si mai mult mezelurile, in special parizerul, carnatii si crenvustii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.