Setari Cookie-uri

Top 7 produse din alimentatie care NU sunt sanatoase

Atunci cand mergeti la cumparaturi, v-ati gandit cat sunt de sanatoase produsele pe care le cumparati? V-ati gandit cu ce va "alimentati" corpul in fiecare zi, cat de periculoase sunt toxinele administrate cu asa "perseverenta", incat le consumati in produse nesanatoase chiar de mai multe ori pe zi? Mai grav, daca aveti copii, stiti ce le puneti in pachet?

Untul


Untul nu trebuie consumat zilnic la micul dejun, ci ocazional, fiind bogat in colesterol. In privinta margarinei, este indicat sa cititi eticheta si sa evitati produsele care contin grasimi hidrogenate, chiar daca pe eticheta scrie "grasimi vegetale".


Preparatele fast-food

Preparatele fast-food contin substante nocive pentru organism. Unele sunt prajite intr-un ulei care a fost incins in exces si in care s-au prajit alimente de mai multe ori, semipreparatele sunt bogate in calorii si grasimi de slaba calitate, combinatiile alimentelor sunt de asemenea inadecvate digestiei sanatoase (carofi cu carne si maioneza de exemplu). Este indicat sa consumati ocazional preparate fast-food.

Pateu


Pateul este un aliment foarte sanatos daca este preparat in special din ficat, asa cum este parizerul de casa. Insa in comert adesea pateul contine si alte organe, ligamente, grasimi si un procent destul de mic din compozitie este detinut de ficat. Este indicat sa cititi eticheta si sa verificati ingredientele atunci cand cumparati papateul pentru a va asigura ca are un continut sanatos.

Citește și:

Laptele praf


Laptele praf este indicat sa fie consumat ocazional, eventual folosit in prajituri, insa nu este un aliment chiar hranitor, Desigur, exista si produse special concepute pentru anumite efecte nutritive (de exemplu laptele praf pentru bebelusi), insa cel destinat adultilor este bogat in zaharuri si calorii, dar saract in elemente sanatoase. Nu este indicat sa inlocuiti laptele "de tara" cu cel praf. De asemenea atunci cand cumparati lapte ambalat pasteurizat, verificati numarul pasteurizarilor, trebuie sa fie cat mai mic, de preferabil 1 daca il luati pentru consum, insa pentru bucatarie acest aspect nu este la fel de important.

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.