In medicina holistica detoxifierea este considerate unul dintre cei mai importanti pasi in incercarea de restabilire a greutatii si sanatatii, considerandu-se colonul ca fiind “vinovat de toate relelele”. Astfel detoxifierea colonului ajuta atat la slabire, cat si la mentinerea sanatatii.
In cele trei zile de dieta se consuma doar legume crude (in salate sau ca atare, dar fara niciun adaos, fara sare, fara ulei sau alte condimente uscate, se admit verdeturile crude) si trei cani de ceai verde pe zi. Restul hidratarii se face prin consum de apa plata. Canile de ceai se beau in prima jumatate a zilei.
Cura de detoxifiere cu patrunjel
Dimineata si seara, timp de doua saptamani, se consuma doar salata de patrnjel crud. Salata se prepara astfel: se iau doua radacini de patrunjel cu tot cu frunze si se toaca marunt, se adauga o lingura de ulei de masline, doua linguri de seminte de in pisate, o lingura de seminte de dovleac (necoapte), zeama de la o lamaie si trei catei de usturoi fie pisati, fie taiati marunt. Se amesteca bine apoi se consuma. Aceasta salata va inlocui micul dejun si cina. In restul zilei nu aveti voie preparate prajite, alimente grase, carne de porc, sucuri, alcool sau dulciuri.