Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care dietele nu dau rezultate

Motivele pentru care dietele nu dau rezultate sunt legate de mai multi factori. Daca ati incercat in ultima perioada sa tineti diete care nu au avut efectul dorit, atunci cu siguranta undeva s-a strecurat o greseala.

Motivele pentru care dietele nu dau rezultate sunt legate de mai multi factori. Daca ati incercat in ultima perioada sa tineti diete care nu au avut efectul dorit, atunci cu siguranta undeva s-a strecurat o greseala.


Cum alegem o dieta?


Atunci cand alegem o dieta trebuie sa o raportam la mai multi factori ca aceasta sa aiba rezultate:

- Stilul de viata sa permita urmarea respectivei diete. Spre exemplu daca aveti o munca activa, cu putine pauze, nu va alegeti o dieta stricta, cu alimente greu de gasit si eventual cu mese dese. De asemenea daca nu aveti posibilitatea prepararii unor alimente din dieta, evident ca veti ocoli acele diete. Un alt aspect este acela al obisnuintei: daca sunteti obisnuite sa mancati mai mult, nu alegeti o dieta prin infometare.

- Sa fie in concordanta cu cerintele corpului. De exemplu daca faceti sport, atunci aveti nevoie de proteine, daca aveti o viata sedentara, mizati pe o dieta bazata pe glucide sau disociata.

- Dieta trebuie sa fie calculata dupa necesarul zilnic, asadar nu alegeti o dieta care va aduce un aport mai mare decat consumul.

dieta drastica - anorexie De ce dau gres dietele?



Iata cele mai intalnite motive pentru care dietele nu dau rezultate


Nu este potrivita metabolismului



Cum spuneam mai sus, o dieta trebuie potrivita stilului de viata, dar si metabolismului, ca atare pentru o persoana sportiva sunt potrivite dietele proteice sau keto, pentru cele sedentare cele bazate pe disociere (disocierea pe mese sau pe zile). De asemenea curele de detoxifiere trebuie alternate perioadelor de dieta. Cel mai indicat este sa intrebati un nutritionist cu privire la dieta care vi se potriveste, precum si numarul de calorii necesar zilnic, raportat la consumul vostru (vezi calculul metabolismului facut de medic sau nutritionist).


Asteptarile sunt prea mari in raport cu realitatea



Nu va impuneti sa slabiti mai mult de 3-5 kg pe luna, media este de aproximativ 2,5 kg pe luna. Asadar daca ati slabit, indiferent daca este vorba despre un numar mic de kilograme, important este ca ati eliminat, ci nu ati acumulat. Dietele care duc la o slabire rapida intr-un timp scurt sunt deosebit de nocive pentru organism. Va sugeram sa cititi articolul: Urmarile slabirii rapide.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.