Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care dietele nu dau rezultate

Motivele pentru care dietele nu dau rezultate sunt legate de mai multi factori. Daca ati incercat in ultima perioada sa tineti diete care nu au avut efectul dorit, atunci cu siguranta undeva s-a strecurat o greseala.

Nu reveniti la o nutritie normala intr-un mod adecvat



detoxifiere Adesea dupa o dieta care a dat rezultate persoanele respective nu stiu sa revinsa sau sa isi formeze o nutritie sanatoasa pe care sa o urmeze pe termen lung, ca atare daca s-au „vazut” cu silueta dobandita adopta un regim inadecvat. Astfel apare efectul yo-yo.


Dupa o dieta in urma careia ati ajuns la rezultatele dorite urmeaza o perioada scurta de detoxifiere (doua zile) in care mancati fie numai fructe, fie numai legume si beti doar apa plata. Ulterior introduceti in regim fructele sau legumele, in functie de dieta aleasa (de exemplu daca ati ales detoxifierea cu fructe, introduceti legumele) timp de doua zile. Atat fructele cat si legumele se mananca doar in stare cruda, nepreparate termic. Urmatoarele doua zile aveti voie sa le preparati termic si introduceti si lactatele. Urmatoarele doua zile introduceti cerealele integrale si carnea de pui, peste sau curcan. Ulterior puteti introduce ouale si grasimile vegetale (dar nu aveti voie sa mancati prajit).

Urmati apoi un regim de viata sanatos in care:

Citește și:
- Dimineata consumati cereale integrale, lapte, o ceasca de cafea, poate miere, lactate, branzeturi sau fructe si legume care nu sunt acide. Nu le consumati pe toate odata, doar alegeti cateva din aceste alimente.
- Nu aveti voie mai mult de un fel de mancare la o masa, cu exceptia pranzului cand se mananca doua feluri de mancare: supa si felul doi;
- Nu mancati prajit;
- Evitati sosurile din comert si maioneza;
- Evitati dulciurile de cofetarie si produsele de patiserie;
- Evitati mezelurile;


Prietenii, parintii, familia



Adesea cand v-ati propus sa tineti o dieta parca tentatiile apar insuportabil de des. Prietenii va servesc cu ceva „interzis”, parintii la fel, familia comanda mancaruri inadecvate dietei voastre, va fac pofta si va saboteaza dieta. Solutia este sa va anuntati colegii, prietenii si familia ca v-ati apucat de cura si sa ii rugati sa evite situatiile in care va fac pofta si va determina sa va abateti de la telurile propuse.

exercitii de slabire


Nu faceti deloc miscare


Chiar si cea mai buna dieta ajunge intr-o faza de platou. Singura posibilitate de a depasi faza de platou cosnta in stabilirea unui program de sport, sau in schimbarea programului, daca acesta exista deja. Fara sport, tonifierea corpului nu poate fi facuta si ca atare ramaneti prinsi in faza de platou.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.