Setari Cookie-uri

8 Alimente pe care femeile ar trebui sa le iubesca

Alimentele iubite de femei ar trebui sa fie cele care le asigura sanatatea, ci nu prajiturile, preparatele grase, sucurile si bauturile dulci.

8 alimente pe care femeile ar trebui sa le iubesca

8 alimente pe care femeile ar trebui sa le iubesca

Stridiile

Stridiile sunt alimente ideale pentru femei, fiind indicat sa faca parte din meniul saptamanal. Stridiile sunt printre cele mai bogate alimente in zinc, un mineral esential pentru sanatatea intima (fiind benefice si la barbati). Stridiile au un bogat continut in zinc, un mineral ce contribuie la producerea de testosteron. Acest hormon (care este specific barbatilor) reprezinta precursorul hormonilor feminini, ajutand la mentinerea libidoului si a fertilitatii.

Alune, seminte, nuci

Alunele, semintele de floarea-soarelui sau de dovleac, arahidele, nucile – toate acestea consumate crude aduc un aport important de vitamine din complexul B si acizi grasi omega 3 si omega 6. Astfel ele intervin in protejarea tesutului nervos, in stimularea memoriei si functiilor cerebrale, in combaterea oboselii si in mentinerea siluetei.

Citește și:

Fructele acrisoare

Fructele acriosare nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a femeii, fiind bogate in vitamine si mai ales in vitamina C, cea care le protejeaza de infectii si boli, le mentin unghiile si parul sanatoase si le intinereste pielea. Consumul de fructe accelereaza cresterea parului, unghiilor, previne aparitia ridurilor, combate celulita si mentine frumusetea.

Legumele crude

Legumele crude sunt bogate in vitamine, dar mai ales in minerale, asigurand suportul metabolic de zi cu zi. Se recomanda sa consumati legumele in stare cruda, mai putin amidonoasele: cartof, orez, porumb etc.

Lactatele

Lactatele aduc un port de proteine si minerale, in special de calciu, de care femeile au nevoie. Nu se recomanda insa un consum exagerat de lactate si branzeturi, un iaurt si o cana de lapte pe zi fiind suficiente, alaturi de cateva felii de branza.

Citește și:

Condimentele

Condimentele mentin tonicitatea organismului, la toate cotele: tonifica activitatea cerebrala, digestia, cresc arderile, intensifica libidoul si sporesc pofta de viata. Cum femeile genetic au tendinta spre a fi despresive, condimentele (folosite cu moderatie) ajuta la mentinerea tonusului psihic.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.