Setari Cookie-uri

7 Alimente pentru a te simti

Adesea starea psihica este influntata de alimentatie. Chiar daca stresul zilnic afecteaza psihicul, alimentatia, sportul si odihna elimina hormonii de stres si diminueaza efectele acestuia.

Alimentele energizante care contin multi antioxidanti sunt cele care elimina stresul si ne confera o stare de bine.

7 Alimente pentru a te simti "zen"

Vanilia

Vanilia este considerata a fi unul dintre cele mai bune tonice cerebrale, alaturi de ginseng si cafeina. Aceasta stimuleaza in special functiile creierului legate de memorare si atentie. De asemenea vanilia este considerata si un bun afrodiziac, sporind tonusul organelor genitale. Vanilia binedispune prin stimularea functiilor cerebrale, dar si prin cresterea tonusului organelor, a sistemului cardiovascular si respirator.

Ginsengul

Ginsengul este cunoscut de mii de ani pentru efectele sale de purificare, intinerire si intensificare a functiilor cerebrale. Ginsengul creste circulatia cerebrala, de aceea se impune atentie pentru cei cu fragilitate vasculara marita, sporind astfel fluxul de sange la nivel cerebral si amplificand nivelul de nutrienti si oxigen la nivelul tesuturilor nervoase centrale.Ginsengul prezinta efecte tonice, imbunatateste memoria, este util in stres, surmenaj psihic, depresie, anxietate, agresivitate si alte tulburari psihice. Ginsengul creste imunitatea, previne cancerele, creste libidoul, fertilitatea, intensifica sexualitatea si are efecte de intinerire.

Citește și:

Cafeina

Cafeina se gaseste in alimente precum cacao si produse care contin cacao, ceai verde, ceai negru, ceai rosu, cafea etc. Aceasta prezinta efecte tonice, binedispune, de aceea cei care beau cafea "ii simt lipsa" in diminetile in care aceasta lipseste.

Cerealele

Cerealele contin glucide de buna calitate care se absorb lent, mentinand astfel glicemia timp de cateva ore de la ingestie. Acestea au rolul de a binesdispune, de a regla secretia pancreatica de insulina, de a detoxifica intestinul gros si de asemenea sunt puternice stimulente cerebrale atat prin continutul de glucoza, cat si prin bogatia in vitamine din complexul B, vitamine implicate in procesele nervoase, dar si in combaterea unor tipuri de anemie.

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.