Setari Cookie-uri

7 Alimente pentru a te simti

Adesea starea psihica este influntata de alimentatie. Chiar daca stresul zilnic afecteaza psihicul, alimentatia, sportul si odihna elimina hormonii de stres si diminueaza efectele acestuia.

Fructele

Fructele contin multe vitamine si antioxidanti, ajutand la mentinerea sanatatii corpului, dar si la stimularea tonusului intelectual si muscular. De asemenea sunt utile in disfunctiile sexuale si elimina stresul, fiind implicate in procesele neurospihice care ne dau starea de bine.

Legumele

Legumele sunt bogate in vitamine, antioxidanti, dar mai ales in minerale, fiind esentiale pentru buna functionare a organismului. Ele ajuta la mentinerea tonusului cerebral, sporesc buna dispozitie si sunt puternic energizante.

Germenii si semintele

Semintele contin substante speciale, mai ales daca sunt consumate sub forma de germeni. Exista chiar o latura a medicinei naturiste care trateaza cu germeni numita Gemoterapie. Semintele uelioase, precum cele de dovleac, floarea-soarelui, dar si alunele si nucile contin acizi grasi de buna calitate, fibre, dar si omega 3 si omega 6 si o serie de substante active foarte utile in special sanatatii creierului si ficatului. Pentru ca au insa o structura foarte complexa, trebuie consumate in cantitati mici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.