Pentru ca se apropie sarbatorile de Pasti si unul din elementele reprezentative pentru aceasta sarbatoare este reprezentat de oul vopsit rosu, ne-am gandit ca poate ar trebui sa cunoasteti cateva lucrui interesante despre oua.
Oul contine cele mai bune proteine alimentare
Da, oul chiar contine cele mai bune proteine alimentare pentru organismul nostru, motiv pentru care au fost numite proteine de clasa I si ele se folosesc ca etalon pentru stabilirea calitatii proteinelor din orice alt aliment. Aceste proteine se gasesc in special in galbenus si isi pierd calitatile daca sunt preparate termic. De aceea este recomandat sa consumati galbenusul crud (in sake cu lapte de exemplu), fie “ochi” dar fara sa se prepare termic si galbenusul.
Legatura dintre ou si colesterol
Ultimele studii au demonstrat ca oul nu are un continut ridicat de colesterol, insa poate stimula producerea endogena de colesterol, adica sa favorizeze producerea colesterolului de catre ficat. Asadar se recomanda sa nu consumati mai mult de 2-3 oua pe saptamana.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării
- Eli Vorbește și DOZA se alătură portofoliului TRU [The Real You]
- start-up.ro a lansat primul documentar despre istoria și evoluția ecosistemului de startup-uri din România