Setari Cookie-uri

5 Curiozitati despre oua pe care trebuie sa le cunosti!

Pentru ca se apropie sarbatorile de Pasti si unul din elementele reprezentative pentru aceasta sarbatoare este reprezentat de oul vopsit rosu, ne-am gandit ca poate ar trebui sa cunoasteti cateva lucrui interesante despre oua.

Un ou proaspat inseamna ca mentine inca viabil fatul, viitorul pui, asadar el trebuie sa comunice cu mediul. Prin urmare trebuie ca in coaja de oua porii sa fie inca prezenti, ca atare coaja va fi usor transparentasi rugoasa. Atunci cand coaja devine stralucitoare, oul este vechi.

Oul contine cele mai bune proteine alimentare


Da, oul chiar contine cele mai bune proteine alimentare pentru organismul nostru, motiv pentru care au fost numite proteine de clasa I si ele se folosesc ca etalon pentru stabilirea calitatii proteinelor din orice alt aliment. Aceste proteine se gasesc in special in galbenus si isi pierd calitatile daca sunt preparate termic. De aceea este recomandat sa consumati galbenusul crud (in sake cu lapte de exemplu), fie “ochi” dar fara sa se prepare termic si galbenusul.

Legatura dintre ou si colesterol


Ultimele studii au demonstrat ca oul nu are un continut ridicat de colesterol, insa poate stimula producerea endogena de colesterol, adica sa favorizeze producerea colesterolului de catre ficat. Asadar se recomanda sa nu consumati mai mult de 2-3 oua pe saptamana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.