Setari Cookie-uri

5 Curiozitati despre oua pe care trebuie sa le cunosti!

Pentru ca se apropie sarbatorile de Pasti si unul din elementele reprezentative pentru aceasta sarbatoare este reprezentat de oul vopsit rosu, ne-am gandit ca poate ar trebui sa cunoasteti cateva lucrui interesante despre oua.

Atentie: cifra 3!


Atunci cand achizitionati oua din magazin observati ca acestea sunt stampilate cu data de expirare, dar si cu un cod. Cifra cu care acest cod incepe este foarte importanta pentru ca specifica modul in care au fost crescute gainile de la care provin acele oua. Cifra 0 apartine produselor ecologice, gainile nu au fost crescute cu substante chimice si de asemenea acestea sunt crescute in aer liber si nu in baterii, ceea ce face ca ouale sa nu contina hormoni de stres secretati de gaina. Cifra 3 este “cea mai rea”, aceasta specifica faptul ca gainile de la care provin respectivele oua au fost crescute in baterii.

Oul este foarte hranitor


Se recomanda sa nu il consumati prajit, ci fiert sau preparat in teflon, astfel incat sa ii pastrati galbenusul “moale”. Oul este foarte hranitor, atat prin continutul de proteine de cea mai buna calitate, cat si prin vitaminele si mineralele pe care le contine. Un singur ou poate suplini necesarul de proteine si calorii pentru o masa. Fiind insa foarte proteic, poate fi alergen pentru copiii foarte mici sau pentru cei cu fond atopic care pot dezvolta urticarie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.