Setari Cookie-uri

8 Legi alimentare ca sa mananci sanatos!

Sanatatea, vitalitatea, frumusetea sau longevitatea sunt strict legate de alimentatie. A manca sanatos reprezinta o educatie, necesita indrumare si vointa.

Sanatatea, vitalitatea, frumusetea sau longevitatea sunt strict legate de alimentatie. A manca sanatos reprezinta o educatie, necesita indrumare si vointa.


mancare sanatoasa Cea mai buna alegere este sa gatiti chiar voi preparatele pe care le consumati. Este indicat sa va faceti provizii de dimineata din piata in bucataria pusa la dispozitie. Foarte multe locuri de munca au si o bucatarie astfel incat angajatii sa aiba posibilitatea servirii unei mese sanatoase. Pachetelele de acasa sau pauza de pranz pot suplini lipsa unei bucatarii, asadar puteti manca alimente preparate de voi si luate la pachet sau puteti comanda o mancare simpla si sanatoasa. Va propunem cateva reguli alimentare pentru a manca sanatos.


8 Legi alimentare ca sa mananci sanatos!


Inlocuieste painea alba cu paine integrala


Inlocutii painea alba cu cea integrala. Recomandat este sa consumati cel mult doua felii de paine la o masa. Painea ar trebui consumata doar cu mancaruri cu sos. Ciorbele, salatele, preparatele fara sos se pot consuma ca atare.

Inlocuiti gustarile cu fructe


Daca sunteti obisnuiti dimineata sa rontaiti cand va cititi mailurile sau intre mese sa “ciuguliti” cate ceva, luati atitudine si schimbati orice aliment consumat la aceste gustari cu un fruct. In felul acesta va asigurati vitaminizarea organismului si reduceti substantial aportul de calorii si toxine din alimentatia voastra.

Nu mancati prajit


Sunt tari in care nici nu exista conceptul de a praji, de exemplu Japonia sau tarile din Orient unde preparatele se consuma fie crude, fie inabusite in abur, fierte sau la cuptor, chiar si pe gratar cu aburi.

Nu mai consumati alimente prajite! Alegeti preparate din carne la cuptor, pe gratar, preparate din peste (neprajit), ciorbe, salate, sosuri etc.

Renuntati la sosurile din comert


Pentru ca au un numar mare de calorii si substante toxice pentru organism (aditivi, acidifianti, coloranti, arome artificiale etc.) renuntati la sosurile din comert: maioneza, sosuri de usturoi, sosuri pentru diferite tipuri de preparate, ketchup etc. Inlocuiti-le cu sosuri naturale de rosii si usturoi, de ceapa sau maioneza facuta in casa. Maioneza este insa foarte grasa si calorica, de aceea este indicat sa o consumati rar.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.